Regimeverandering in Rotterdam

Pieter Tops

hoe een stadsbestuur zichzelf opnieuw uitvond

De omwenteling in de politiek waar Pim Fortuyn voor wilde zorgen werd na zijn dood niet waargemaakt door de landelijke politiek. In Rotterdam, waar hij met zijn partij de grootste werd bij de gemeenteraadsverkiezingen, verliep dat veel beter. Leefbaar Rotterdam nam plaats in het college van burgemeester en wethouders en zorgde wel degelijk voor verandering. Burgemeester Ivo Opstelten kon een harde lijn van besturen aannemen en er veranderde fundamenteel iets aan de manier van besturen. Bijna vijf jaar na dato begint de ‘Rotterdamse’ manier van regeren school te maken in de rest van Nederland.

Pieter Tops beschrijft in Verandering in Rotterdam hoe de nieuwe aanpak in Rotterdam langzaam is doorgesijpeld naar andere gemeentebesturen, de landelijke politiek en de diverse instituten (zoals de politieacademie). Een fascinerende en heldere beschrijving van een stille revolutie in de Nederlandse politiek.

www.regimeveranderinginrotterdam.nl

€ 27,50 Paperback / softback Op voorraad
ISBN
9789045000343
Pagina's
384
Type
Paperback / softback
Afmeting
210 mm x 135 mm x 33 mm
Gepubliceerd
februari 2011
Taal
Nederlands
Uitgever
Atlas-Contact
Imprint
Atlas Contact


Leestips ontvangen

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in