Russische literatuurgeschiedenis deel 1

Willem G. Weststeijn

In deze heruitgave van Willem Weststeijns ‘Russische literatuurgeschiedenis’ wordt de opkomst van ’s werelds meest vooraanstaande literaire gebieden uitvoerig besproken. De Russische literatuur behoort tot de grootste ter wereld. Eigenlijk is dat een wonder, want tot de negentiende eeuw stond ze geheel in de schaduw van andere Europese literaturen, of liever gezegd: ze bestond eigenlijk niet. Vanaf 1800 werd dat anders en nog geen honderd jaar nadien, na Poesjkin, Gogol, Toergenjev, Tolstoj, Dostojevski en Tsjechov, had de Russische literatuur de eerste plaats in de wereld veroverd. En met auteurs als Boenin, Boelgakov, Pasternak, Achmatova, Mandelstam, Solzjenitsyn, Brodsky en vele anderen heeft het moderne Rusland vervolgens zijn grote literaire traditie voortgezet. In de twee delen Russische literatuurgeschiedenis geeft Willem Weststeijn een geweldig beeld van een literatuur die magnifieke schrijvers heeft opgeleverd. Ook de werken van de Russische auteurs die in de schaduw van de groten hebben geschreven en minder bekend zijn geworden, zijn vaak van een zeldzaam hoog niveau.
€ 39,99 Paperback / softback Op voorraad
ISBN
9789045042992
Pagina's
544
Type
Paperback / softback
Afmeting
231 mm x 152 mm x 43 mm
Gepubliceerd
november 2020
Taal
Nederlands
Uitgever
Atlas-Contact
Imprint
Atlas Contact
Set
Russische literatuurgeschiedenis - deel 1


Leestips ontvangen

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Dit boek in de pers

De Russische literatuur heeft meer te bieden dan de groten der groten alleen, dat heeft Weststeijn in elk geval overtuigend aangetoond in twee delen Russische Literatuurgeschiedenis.’ – De Leesclub van Alles