Shalimar de clown

Salman Rushdie

Niet vaak is de verschijning van een nieuwe roman voorpaginanieuws. Maar Shalimar de clown was een uitzondering. Over de aanleiding daarvoor is veel gediscussieerd: was dit nu een boek tegen moslimextremisme of niet? Wat Shalimar de clown ook moge zijn, het is in elk geval een van de beste en spannendste romans die Rushdie ooit schreef.

Het verhaal gaat over India, dochter van Max Ophuls, voormalig ambassadeur van de Verenigde Staten in India. Het is een naam die ze tegen wil en dank met zich meedraagt, want zij hoort eerder bij de nieuwe wereld dan bij de oude: in haar geval Kasjmir. Deze tegenstelling vormt het uitgangspunt voor een spannende politieke thriller.

Shalimar de clown vertelt een adembenemend verhaal dat reikt van Kasjmir tot Californië, en van de Tweede Wereldoorlog tot het ontstaan van hedendaags islamitisch terrorisme; het verhaal van een ambitieuze dorpsschone uit Kasjmir die haar jeugdliefde tot beroepsterrorist maakt.

€ 17,50 Paperback / softback Op voorraad
ISBN
9789046704080
Pagina's
432
Type
Paperback / softback
Vertaler
Karina van Santen, Martine Vosmaer
Afmeting
230 mm x 152 mm x 39 mm
Gepubliceerd
februari 2013
Taal
Nederlands
Uitgever
Atlas-Contact
Imprint
Olympus


Leestips ontvangen

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Dit boek in de pers

`Overweldigend goed. - Michaël Zeeman in de Volkskrant

`Complex en intrigerend. - Atlantic Monthly

`Een intense politieke roman. - Washington Post