Sinds het zwijgen begon

Jesse Ball

In vier maanden tijd verdwijnen acht mensen uit hun huis in hetzelfde Japanse dorp. De politie ontvangt een schriftelijke bekentenis, ondertekend door de 29-jarige Oda Sotatsu. Deze wordt uitgebreid verhoord en draait de gevangenis in. Tot zover de bekende ingrediënten van menig literaire thriller. Maar deze zijn slechts het uitgangspunt voor een roman waarin Jesse Ball, of de gelijknamige verteller die door het geval Sotatsu gefascineerd raakt, de grenzen van fictie tot het uiterste rekt. Sinds het zwijgen begon heeft de vorm van een onderzoeksverslag, maar hoe meer 'Ball' boven tafel krijgt, des te groter wordt het raadsel. Heeft Sotatsu überhaupt de misdaad gepleegd? Waarom volhardt hij in zwijgen? Op een even vindingrijke als toegankelijke manier voert Jesse Ball ons mee in een volstrekt origineel, op zichzelf staand literair universum.
€ 22,99 Paperback / softback Op voorraad
ISBN
9789025444662
Pagina's
288
Type
Paperback / softback
Vertaler
Janneke van der Meulen
Afmeting
211 mm x 134 mm x 17 mm
Gepubliceerd
oktober 2015
Taal
Nederlands
Uitgever
Atlas-Contact
Imprint
Atlas Contact


Leestips ontvangen

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Dit boek in de pers

‘Hybride, raadselachtige roman over de schoonheid van het zwijgen grijpt je bij de kladden.’ – Trouw Letter & Geest 

De schrijver lokt ons met Sinds het zwijgen begon de stilte van een moeras in. Het was een plezier weer eens een boek te lezen dat ronduit anders durft te zijn. **** – NRC Handelsblad

Fascinerende en experimentele literaire mindfuck. ***** – Hebban

Een vindingrijke roman met een zeer verrassende plotwending. – Villa dArte