Sneeuwwitje

Donald Barthelme

Sneeuwwitje woont in de grote stad met Bill, Kevin, Edward, Hubert, Henry, Clem en Dan. Ze slijten hun dagen met het maken van babyvoeding en het wassen van de gebouwen - en af en toe een wip onder de douche. Sneeuwwitje wacht op haar prins, Paul, een kunstenaar van wie niemand echt onder de indruk is. Dan heb je ook nog stiefmoeder Jane en haar minnaar Hugo, die een oogje op Sneeuwwitje lijkt te hebben - wat Jane natuurlijk niet kan verkroppen. En ondertussen praat iedereen langs elkaar heen.

Sneeuwwitje is een heerlijk vunzige hervertelling van het klassieke sprookje - voor achttien plus. De nieuwe vertaling is van dichter en componist Micha Hamel, die Barthelmes tekst eerder omtoverde tot de tragische operette Snow White, en Janneke van der Meulen.

€ 18,99 Paperback / softback Op voorraad
ISBN
9789020413786
Pagina's
160
Type
Paperback / softback
Vertaler
Micha Hamel, Janneke van der Meulen
Afmeting
211 mm x 135 mm x 17 mm
Gepubliceerd
mei 2014
Taal
Nederlands
Uitgever
Atlas-Contact
Imprint
LJ Veen Klassiek
Serie
LJ Veen Klassiek


Leestips ontvangen

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Dit boek in de pers

Een krankjorum liefdesverhaal. Er wordt gezeurd, gekonkeld en ruzie gemaakt, en áls men praat, is het maar zeer de vraag of men elkaar ook begrijpt. In korte, komische hoofdstukken wordt de mens ontmaskerd en worden veel van zijn verrichtingen als potsierlijk te kijk gezet. - Micha Hamel

Een vermakelijk verbouwde sprookjesroman van het absurde. - Time