Tommie Station

Mensje van Keulen

Eef is de aardigste machinist die je maar kunt tegenkomen, maar mevrouw Bokker, de baas van de stationsrestauratie, is zo'n vreselijk mens dat je haar beter nóóit tegen het lijf kunt lopen. En Bokker, haar man, is geen haartje beter. Bokker is conducteur, maar omdat hij gek is op geld en sterkedrank, hangt hij liever in de buurt van de restauratie rond. Samen met mevrouw Bokker bakt hij smerige kroketten voor de klanten en verder zorgen ze voor veel heibel en geschreeuw. Op een dag vindt Eef op het perron een sporttas, en in die tas een jongetje. Hij noemt het jongetje Tommie Station. Vanaf het eerste ogenblik zijn ze onafscheidelijk en maken ze een hoop plezier. Dat is lang niet altijd eenvoudig, want mevrouw Bokker verzint de gemeenste plannetjes om Tommie uit de weg te ruimen. En de gluiperige Bokker zit ook niet stil. Na tal van dwaze toestanden voeren Bokkers duistere praktijken tot een avontuur dat Tommies grote geheim zal worden.

€ 14,99 Paperback / softback Niet op voorraad
ISBN
9789045008332
Pagina's
158
Type
Paperback / softback
Afmeting
210 mm x 135 mm x 15 mm
Gepubliceerd
juli 2002
Taal
Nederlands
Uitgever
Atlas-Contact
Imprint
Atlas Contact


Leestips ontvangen

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Dit boek in de pers

Voor onbekommerde lezers is het een spannend en dwaas boek dat hier en daar herinneringen oproept aan Roald Dahl. [...] Wie intenser leest, kan zich vermaken met talloze onverwachte wendingen en taalgrappen.
Provinciale Zeeuwsche Courant

Deze auteur neemt je mee al met de geniale eerste zin: "Vroeger, maar dan nog eerder, bestonden er geen treinen." Na zon opening kan een verhaal, dat ook nog over treinen gaat, niet meer stuk. [...] Het woordgebruik in dit boek is weldadig gevarieerd; de woordenschat groot. Een boek vol dubbele bodems, het fonkelt van taal: de spanning is te snijden.
de Volkskrant