Twee jaar, acht maanden en achtentwintig nachten

Salman Rushdie

Salman Rushdie, een van de grote auteurs van onze tijd, heeft een adembenemende roman geschreven, een mengeling van geschiedenis, mythologie en een tijdloos liefdesverhaal. In de nabije toekomst, nadat New York is getroffen door een zware storm, ontdekt een nuchtere hovenier dat zijn voeten de grond niet meer raken. Een stripboekschrijver wordt wakker in zijn slaapkamer en ziet een geheimzinnig wezen dat lijkt op zijn eigen creatie. Een verleidelijke rijke-mannen-verslindster wordt geronseld om krachten te bestrijden die het voorstellingsvermogen te boven gaan.
Zonder het te weten stammen zij allemaal af van grillige, wispelturige, lichtzinnige wezens, de jinns, die in een parallelle wereld leven, door een dunne sluier afgescheiden van de onze.
Wanneer de grens tussen de werelden definitief wordt doorbroken, zullen de kinderen van de jinns een belangrijke rol spelen in een grootse oorlog tussen rede en religie, licht en duister.
Rushdies roman, geïnspireerd op de traditionele 'wonderverhalen' uit het Oosten, is een satirisch, vrolijk en bovenal prachtig eerbetoon aan de kracht van verhalen, en een meesterwerk over eeuwenoude conflicten die ook de huidige wereld beheersen.
€ 24,99 Paperback / softback Op voorraad
ISBN
9789025446031
Pagina's
Onbekend
Type
Paperback / softback
Vertaler
Karina Santen, Martine Vosmaer
Afmeting
208 mm x 128 mm x 30 mm
Gepubliceerd
september 2015
Taal
Nederlands
Uitgever
Atlas-Contact
Imprint
Atlas Contact


Leestips ontvangen

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Dit boek in de pers

Zijn grappigste boek sinds tijden. Maar met een ongemakkelijke waarheid onder de grappen. – The Daily Telegraph 

Amusant en ingenieus. – The Guardian

Een boek vol zelfspot en anti-magie – The Atlantic 

Een wervelend sprookje over geesten en genieën. – The Washington Post 

De verbijsterende Arabische nachten van Salman Rushdie. – The New Republic 

Duizend-en-een magische verhalen over elkaar in onderhoudend, complex verhaal over de Goeden versus de Slechten.– de Volkskrant 

Het is Rushdie op zijn best in deze roman. Schijnbaar moeiteloos vermengt hij oude legenden en hedendaagse gebeurtenissen, wetenschap en fantasie, geschiedenis en verzinsels (...) Op fenomenale wijze weet Rushdie in deze strijd tussen goed en kwaad de link te leggen naar de realiteit. ***** – Leidsch Dagblad 

Rushdie gedraagt zich als een moderne Sheherazade. Hij neigt al tot magisch realisme, maar daarmee gaat hij hier nog een stapje verder. – Elsevier