Van indammen naar laten stromen

Menno Spaan

Concreet werken aan innovatie van publieke organisaties

In ‘Van indammen naar laten stromen’ laat Menno Spaan zien hoe innovatie in publieke organisaties tot stand kan komen. De uitdaging voor de publieke sector is om in een complexe omgeving steeds meer te doen met beperkte middelen. Iedereen kijkt mee. Er mogen geen fouten worden gemaakt en er moet volgens de regels worden gewerkt. Tegelijk wordt van publieke organisaties verwacht dat ze in korte tijd anders gaan werken. In dit spanningsveld veranderen vraagt van publieke organisaties het omgekeerde van wat in de genen zit: gewoon beginnen en durven experimenteren om daarvan te leren. Het vraagt om ondernemen in een ambtelijke omgeving waarin creativiteit en selectie van ideeën een rol spelen, maar ook om een gezamenlijke en koppige vasthoudendheid om innovaties succesvol door te voeren. Dit boek biedt een concrete aanpak met praktijkverhalen van publieke organisaties die volledig anders gingen werken. Het geeft aanknopingspunten voor leidinggevenden, innovatiemanagers, medewerkers en andere direct betrokkenen die de veranderingen aangaan en innovatie in publieke organisaties tot stand willen brengen. Met een praktijkgericht innovatiemodel kun je direct aan de slag op de gebieden die voor jouw situatie van belang zijn.
€ 29,99 Paperback / softback Op voorraad
ISBN
9789047011507
Pagina's
256
Type
Paperback / softback
Afmeting
230 mm x 150 mm x 18 mm
Gepubliceerd
april 2018
Taal
Nederlands
Uitgever
Atlas-Contact
Imprint
Business Contact


Leestips ontvangen

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Dit boek in de pers

Doe er uw voordeel mee en ga ermee aan de gang, want zonder innovatie geen toekomst. – Mathieu Weggeman

[E]en waardevol hulpmiddel [...]: concreet en praktisch, onderbouwd met praktijkervaringen en onderzoek, met gevoel voor dat wat een publieke organisatie uniek maakt. – Ruben van de Belt, Managementboek Magazine