Van wie is de stad

Floor Milikowski

de strijd om Amsterdam

In Van wie is de stad schetst Floor Milikowski een meeslepend portret van Amsterdam aan het begin van de 21ste eeuw. De bevolking groeit snel, het aantal toeristen neemt toe en de stad raakt in de greep van vastgoedhandelaren en beleggers uit binnen- en buitenland. In de binnenstad worden bakkers en boekhandels vervangen door ijswinkels en grote internationale ketens. Tegelijkertijd maken de hoge woningprijzen Amsterdam onbetaalbaar voor middeninkomens. Het zijn ontwikkelingen die ook spelen in steden als Venetië, Londen en Parijs en die van grote invloed zijn op de identiteit van de stad. Milikowski doet al jaren onderzoek naar de veranderingen en de machtsverhoudingen in Amsterdam. Ze neemt de lezer mee op haar zoektocht naar de winnaars en verliezers en stelt de vraag: van wie is de stad?
€ 17,99 Paperback / softback Op voorraad
ISBN
9789046707739
Pagina's
288
Type
Paperback / softback
Afmeting
211 mm x 136 mm x 20 mm
Gepubliceerd
maart 2021
Taal
Nederlands
Uitgever
Atlas-Contact
Imprint
Olympus


Leestips ontvangen

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Dit boek in de pers

‘Meeslepend portret over Amsterdam.’ – Boekhandel Schimmelpennink, Amsterdam

‘Een heel interessant boek over de vraag: is de stad van de bewoners, van de ondernemers, of van de bezoekers?’ – Tracy Metz in Radio 1 Spraakmakers

Een levendig en kritisch verslag van de snelle recente sociaaleconomische veranderingen in de hoofdstad.’ • • • •

- NRC Handelsblad