Vijftien honden

André Alexis

Het begint, zoals veel vreemde verhalen, in een kroeg. Hermes en Apollo ruziën over de vraag wat er zou gebeuren als dieren menselijke intelligentie hadden. Ze sluiten een weddenschap af en schenken een groep honden bewustzijn en taal. De honden, plotseling in staat tot complexe gedachten, besluiten meteen de dierenkliniek te verlaten. De goden kijken toe hoe er al snel strijd ontstaat tussen zij die zich verzetten tegen dit nieuwe bewustzijn en blijven bij de oude, 'hondse' manier van leven, en zij die de verandering omarmen. De geslepen Benjy trekt van huis naar huis. Prince wordt een dichter. En Majnoun ontwikkelt zo'n bijzondere relatie met een vriendelijk echtpaar dat zelfs de cynische schikgodinnen ervan opkijken. Deze hedendaagse filosofische fabel stelt op uiterst originele wijze de oeroude vraag: wat is de zin van het leven?
€ 20,99 Paperback / softback Op voorraad
ISBN
9789025447908
Pagina's
272
Type
Paperback / softback
Vertaler
Dirk-Jan Arensman
Afmeting
200 mm x 125 mm x 25 mm
Gepubliceerd
juli 2016
Taal
Nederlands
Uitgever
Atlas-Contact
Imprint
Atlas Contact
Genre
Vertaalde literaire roman, novelle


Leestips ontvangen

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Gerelateerde boeken

Dit boek in de pers

Een uitermate origineel boek. - Esquire

Alexis heeft een mooie allegorie op de complexiteit van de mens geschreven. - Tzum

Vijftien honden is een geschiedenis van de mensheid, een fabel over de strijd tussen het oude en het nieuwe brein, maar ook een psychologisch portret, jawel, van een paar honden. - VPRO Gids