Vloedlijnen

Piet Gerbrandy

In Piet Gerbrandy’s dichtbundel ‘Vloedlijnen’ zit een man op het strand. Als hij goed luistert, hoort hij fluisterende, zingende en orerende stemmen die verwoede pogingen doen om greep te krijgen op een ontsnappend leven. Ergerlijk genoeg worden die verhalen stelselmatig onderbroken door stoorzenders die uit een andere wereld lijken te komen. Het dieptepunt van de bundel wordt gevormd door een operalibretto waarin een activist zich tegen beklemmende structuren verzet. Evenals in eerdere bundels combineert Gerbrandy lyrische, vertellende en becommentariërende stemmen tot een intens vlechtwerk dat de complexiteit van ons bestaan voelbaar maakt.
€ 21,99 Paperback / softback Op voorraad
ISBN
9789025453145
Pagina's
102
Type
Paperback / softback
Afmeting
240 mm x 160 mm x 7 mm
Gepubliceerd
september 2018
Taal
Nederlands
Uitgever
Atlas-Contact
Imprint
Atlas Contact


Leestips ontvangen

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Dit boek in de pers

‘Een dichter om naar te luisteren, in alle betekenissen van het woord’ – BN de Stem

‘‘Losse, compacte’ verzen schreef Gerbrandy al langer niet meer en ook deze nieuwe bundel is een amalgaam van genres (poëzie, essay, drama) en van stemmen die op verschillende tonen spreken: lyrisch, beeldend, feitelijk. Vloedlijnen is doordrongen van het idee van een onttoverde wereld, waarin mens van natuur vervreemd is geraakt.’ – Trouw Letter & Geest

 ‘Vloedlijnen is de beste bundel die ik in 2018 heb gelezen.’ – Hans Puper, Meander Magazine