Waarom we ineens van de Duitsers houden

Merlijn Schoonenboom

(maar zij daar zelf van schrikken)

Geactualiseerde editie

Zelf zijn ze er misschien nog het meest verrast over: binnen een paar jaar is de status van Duitsland radicaal veranderd, in Nederland niet het minst. Het economisch succes wordt bejubeld en de hoofdstad Berlijn is populairder dan ooit. Als klap op de vuurpijl wordt het land zeventig jaar na de oorlog ineens ook `het machtigste van Europa genoemd – en toonaangevend in de euro- en vluchtelingencrisis.

In wervelende stijl schetst Merlijn Schoonenboom de contouren van dit nieuwe Duitsland, dat eigenlijk het liefst buiten de schijnwerpers was gebleven. Als correspondent sprak hij met wereldmarktleiders, het staatshoofd, neonazi's, migranten en de laatste literatuurpaus, als Berlijner ziet hij de veranderingen dagelijks om zich heen. Hoe gaat een door de geschiedenis getekend land om met haar nieuw verworven status?

Deze herziene editie bevat twee nieuwe hoofdstukken en is onmisbaar voor iedereen die de vluchtelingenproblematiek in Duitsland ten volle wil begrijpen.

€ 15,00 Paperback / softback Op voorraad
ISBN
9789045031897
Pagina's
272
Type
Paperback / softback
Afmeting
211 mm x 135 mm x 25 mm
Gepubliceerd
maart 2016
Taal
Nederlands
Uitgever
Atlas-Contact
Imprint
Atlas Contact


Leestips ontvangen

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in