Waarschuwing: de schrijver van dit boek is kunstenaar

Tinkebell

Misschien wel de gevaarlijkste intellectueel van Nederland

Pasen 2016, Tinkebell. stapt in het vliegtuig naar Idomeni, een Grieks plaatsje aan de Macedonische grens waar meer dan 10.000 voornamelijk Syrische vluchtelingen verblijven. Ze gaat kijken hoe het daar is, om die indruk vervolgens om te zetten naar een project dat onderdeel uitmaakt van haar grote missie: het redden van de wereld. Tinkebell. is een kunstenaar die niet slechts observeert en dan iets creëert. Nee, ze maakt of onderneemt iets en dáár schrijft ze over.

De titel Waarschuwing: de schrijver van dit boek is kunstenaar verwijst naar de manier waarop de ombudsman in Trouw aan de lezers van zijn krant uitlegde hoe haar columns gelezen moesten worden. Inmiddels is dat niet meer mis te verstaan en het is onmogelijk om onverschillig te blijven tegenover wat tinkebell. te berde brengt. Ze schrijft niet alleen over onrechtvaardigheid, ze strijdt er ook tegen, met open vizier en scherpe pen.

€ 20,99 Paperback / softback Op voorraad
ISBN
9789045033198
Pagina's
368
Type
Paperback / softback
Afmeting
210 mm x 160 mm x 26 mm
Gepubliceerd
oktober 2016
Taal
Nederlands
Uitgever
Atlas-Contact
Imprint
Atlas Contact


Leestips ontvangen

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Dit boek in de pers

Behalve ernstige verhalen over recente kunstprojecten bevat dit boek knipsels, kritische notities, en humorvolle teksten over ongemakkelijke romances, Chinese toiletten en dierenliefde. – Beelden magazine