We kunnen niet allemaal Duitsers zijn

Wouter Meijer

Wat kunnen we van Duitsland leren?

Waarom is niet iedereen in Europa Duits? De bewondering voor het grootste land van de EU werd de afgelopen jaren steeds groter. En inderdaad: Duitsland is kampioen export, heeft het diploma ‘Hoe verwerk ik mijn verleden’ met vlag en wimpel gehaald, en het zou beter zijn voor de economie, het milieu en de wereldvrede als iedereen Duitser was.

Maar wie zoals Wouter Meijer jarenlang in Duitsland woonde en werkte, ziet ook de andere kant. Het groeiende leger van onderbetaalde flexwerkers, de krampachtige omgang met extreemrechts, en de rol op het wereldtoneel die veel Duitsers helemaal niet zien zitten.

Wouter Meijer kwam als scholier in de jaren tachtig in het toen nog gedeelde Berlijn te wonen en werkte er jaren als correspondent. Aan de hand van zijn ervaringen schetst hij een land dat nog altijd worstelt met zichzelf. We kunnen niet allemáál Duitsers zijn, maar we kunnen veel van ze leren.

€ 20,99 Paperback / softback Op voorraad
ISBN
9789045031675
Pagina's
240
Type
Paperback / softback
Afmeting
200 mm x 125 mm x 22 mm
Gepubliceerd
maart 2016
Taal
Nederlands
Uitgever
Atlas-Contact
Imprint
Atlas Contact


Leestips ontvangen

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Dit boek in de pers

Vaardig en met voelbaar plezier rijgt Meijer themas aaneen die kenmerkend zijn voor het hedendaagse Duitsland. – De Morgen