Wij zijn big data

Sander Klous, Nart Wielaard

de toekomst van de informatiesamenleving

Met een voorwoord van Viktor Mayer-Schönberger, coauteur van De big data-revolutie


Alles is meetbaar, van onze hartslag tijdens een rondje joggen en de muziek die we beluisteren tot de looppatronen in winkels. Door die data te gebruiken kunnen we indrukwekkende analyses maken om bijvoorbeeld filevorming te voorkomen, epidemieën voortijdig te onderdrukken en medicijnen op maat aan te bieden. Zo ontstaat een nieuwe samenleving waarin technologie en maatschappij met elkaar zijn verweven. Toch is er veel weerstand tegen de verdere opkomst van de informatiesamenleving. Mensen zijn bang dat hun privacy in het geding is en willen een slot op hun gegevens.
Sander Klous en Nart Wielaard zetten Big Data opnieuw op de kaart. Ze laten zien dat het onvermijdelijk is dat data een steeds grotere rol gaan spelen in de maatschappij en dat dat geen bedreiging hoeft te vormen. Als we een goede basis leggen voor een verantwoorde toepassing van data-analyse, ligt er een toekomst vol kansen voor ons open.
€ 20,99 Paperback / softback Op voorraad
ISBN
9789047007777
Pagina's
224
Type
Paperback / softback
Afmeting
210 mm x 135 mm x 21 mm
Gepubliceerd
maart 2015
Taal
Nederlands
Uitgever
Atlas-Contact
Imprint
Business Contact


Leestips ontvangen

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Dit boek in de pers

Een uitstekende inleiding over dit heel actuele verschijnsel Peter van der Wel, Managementboek.nl

Of we het nu leuk vinden of niet, Big data is een harde realiteit in ons dagelijks leven geworden. de auteurs laten de kansen goed zien zonder de ogen te sluiten voor de enorme bedreigingen. - Brenno de Winter, ICT-onderzoeksjournalist en auteur van Bescherming tegen cybercrime.