Wij zijn slim

Suzanne Weusten

en andere dwaalwegen van het denken

Hoe je écht van je fouten kan leren

In [Wij zijn slim] onderzoekt psycholoog Suzanne Weusten de dwaalwegen van het denken, variërend van kleine onschuldige versprekingen en geheugenfoutjes tot grote misgrepen met catastrofale gevolgen. Hoe kan het gebeuren dat je vergeet je kind bij de crèche af te zetten? Waarom kun je zo vaak niet op een naam komen? Hoe kan een groep verstandige mensen een organisatie naar de rand van de afgrond leiden? Het ingenieuze en efficiënte menselijk denkvermogen heeft een keerzijde. Dezelfde mechanismes die ons leven makkelijker maken, die ons behendig door een wereld vol hindernissen leiden, kunnen ons ook op een dwaalspoor brengen en ervoor zorgen dat we iets cruciaals over het hoofd zien en de verkeerde keuze maken. De meeste mensen denken dat hun emoties een rationele beslissing in de weg staan, maar dit is niet zo, al zijn ze wel van invloed. Vooral de energiebesparende en egostrelende strategieën van ons briljante brein kunnen het gezond verstand vertroebelen.
€ 19,99 Paperback / softback Op voorraad
ISBN
9789045034126
Pagina's
232
Type
Paperback / softback
Afmeting
210 mm x 135 mm x 22 mm
Gepubliceerd
oktober 2017
Taal
Nederlands
Uitgever
Atlas-Contact
Imprint
Atlas Contact


Leestips ontvangen

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Dit boek in de pers

Wij zijn slim berooft je van een illusie, maar maakt je wijzer.’ – Psychologie Magazine

‘Mooi boek! Ik heb er veel van geleerd, met name door de hedendaagse toepassingen van klassieke bevindingen uit de oordeels- en waarnemingspsychologie. Het leest enorm vlot en levendig.’ – Douwe Draaisma