Geert Mak in de Schouwburg in Amstelveen

Op donderdag 2 januari geeft Geert Mak een theatercollege over In Europa, naar aanleiding van zijn nieuwe boek Grote verwachtingen, in de Schouwburg in Amstelveen.

In 2004 verscheen het boek In Europa, over de reis die schrijver en historicus Geert Mak door Europa maakte in opdracht van NRC Handelsblad. In Europa werd verkozen tot boek van het jaar, inmiddels gingen meer dan 500.000 exemplaren over de toonbank en werden de rechten aan 14 landen verkocht. Drie jaar na het verschijnen van In Europa zond de VPRO de gelijknamige documentaire reeks uit. Geert Mak verbindt in dit college de grote lijn van de geschiedenis van Europa met onze dagelijkse leefwereld.

Waar ging het de afgelopen twintig jaar mis in Europa? Wat bleef er over van alle grote verwachtingen? Het Europa van nu zucht en kraakt. Slechts weinigen voorzagen een bankencrisis, een gigantisch vluchtelingenprobleem en een verdeeld Europa. Hoe zijn we hier beland? Hoe kon die positieve stemming zo snel omslaan? Geert Mak neemt je mee door de geschiedenis van Europa.

Na afloop van het theatercollege is er gelegenheid om Geert Mak te ontmoeten en na te praten over het college.

Locatie: Stadsplein 100, 1181 ZM Amstelveen
Tijd: 20:00
Toegangsprijs: 26,50 – 28,50 euro. Klik hier voor tickets.

Meer nieuws

  • Eva Vriend over ‘Het eiland van Anna’ in Emmeloord

    25 maart 2024

    Op donderdag 25 april is Eva Vriend te gast bij FlevoMeer Bibliotheek Noordoostpolder in Emmeloord. Hier zal ze vertellen over haar nieuwste boek Het eiland van Anna, waarin ze de aangrijpende geschie...

    Lees het hele bericht
  • Prof. Mariska Kret geeft lezing bij Tinley Academie in Veenendaal

    25 maart 2024

    Op zaterdag 31 augustus geeft Prof. Mariska Kret een lezing op een Symposium bij de Tinley Academie in Veenendaal. In de lezing 'Emotieverwerking bij Homo en Pan' zal ze vertellen over haar onderzoek ...

    Lees het hele bericht
Geverifieerd door MonsterInsights