Aeham Ahmad 15 december in de Bibliotheek in Utrecht

De Palestijns-Syrische pianist Aeham Ahmad, schrijver van het aangrijpende boek De pianist van Yarmouk, is tussen 12 en 20 december weer in Nederland. Hij is te gast als artist in residence in Utrecht. Zo treedt hij 15 december in Nederland op tijdens een muzikale bijeenkomst in de Centrale Bibliotheek Utrecht. Daarnaast zullen er nieuwe ontmoetingen plaatsvinden, zoals met de winnaars van het Franz Liszt Pianoconcours.

In zijn boek De pianist van Yarmouk vertelt Aeham Ahmad het verhaal omtrent de video die via YouTube de hele wereld over ging, waarin hij zelf te zien is, spelend op de piano te midden van het puin in een straat in Yarmouk. Nadat IS-strijders zijn piano hadden vernietigd, vluchtte hij. De muziek als redding en troost is een weerkerend thema in zijn verhaal.

Meer informatie: www.residentiesinutrecht.nl

Meer nieuws

 • Lezing van Gerdien Verschoor in Rotterdam

  21 juni 2019

  Donderdag 27 juni geeft Gerdien Verschoor een lezing in de Erasmus Universiteit in Rotterdam. De lezing zal over haar boek 'Het meisje en de geleerde' gaan. De toegang is gratis, ook voor niet-lede...

  Lees het hele bericht
 • Sohaila Abdulali te gast bij Boekhandel Verkaaik

  20 juni 2019

  Op donderdag 4 juli is Sohaila Abdulali te gast bij Boekhandel Verkaaik. Aanvangstijd: 14:00 Toegang is kosteloos, aanmelden verplicht op info@boekhandelverkaaik.nl Meer informatie op de webs...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda