Aeham Ahmad 15 december in de Bibliotheek in Utrecht

De Palestijns-Syrische pianist Aeham Ahmad, schrijver van het aangrijpende boek De pianist van Yarmouk, is tussen 12 en 20 december weer in Nederland. Hij is te gast als artist in residence in Utrecht. Zo treedt hij 15 december in Nederland op tijdens een muzikale bijeenkomst in de Centrale Bibliotheek Utrecht. Daarnaast zullen er nieuwe ontmoetingen plaatsvinden, zoals met de winnaars van het Franz Liszt Pianoconcours.

In zijn boek De pianist van Yarmouk vertelt Aeham Ahmad het verhaal omtrent de video die via YouTube de hele wereld over ging, waarin hij zelf te zien is, spelend op de piano te midden van het puin in een straat in Yarmouk. Nadat IS-strijders zijn piano hadden vernietigd, vluchtte hij. De muziek als redding en troost is een weerkerend thema in zijn verhaal.

Meer informatie: www.residentiesinutrecht.nl

Meer nieuws

 • Betsy Udink in gesprek met Abdelkader Benali in Wageningen

  8 november 2018

  Schrijver Abdelkader Benali gaat zondag 18 november in de bblthk in gesprek met zijn vakgenoten Betsy Udink en Jaap Robben. De middag begint om 15.00 uur. Toegang € 5,00. Betsy Udink (1951) werkt...

  Lees het hele bericht
 • Lezing Roelof van Gelder over ´Dichter in de jungle´ in Velp

  6 november 2018

  Op donderdag 15 februari a.s. geeft Roelof van Gelder een lezing over zijn pas verschenen boek ‘Dichter in de jungle’ bij Boekhandel Jansen & De Feijter in Velp. In deze indrukwekkende biograf...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda