Lezing Chaja Polak in Westerbork

Op zondag 17 maart 2019 is Chaja Polak te gast in Westerbork om te praten over haar boek De man die geen hekel had aan joden. Om 14:00 wordt ze geïnterviewd door Frits Barend.

Het boek van Polak is een aanklacht als een waarschuwing. Volgens Polak heeft gebrek aan kennis van de Holocaust een klimaat gecreëerd waarin niet alleen slachtoffers maar inmiddels ook daders op begrip kunnen rekenen. Door het vertellen van haar ouders’ verhaal stelt Polak de nivellering van oorlogsleed indringend aan de kaak. In De man die geen hekel had aan Joden verweeft Polak verleden en heden tot een messcherpe aanklacht tegen onwetendheid en onverschilligheid, tegen nivellering en gesjoemel met de feiten van de geschiedenis.

 

Meer nieuws

 • Literaire avond met Mensje van Keulen

  18 juli 2019

  Tijdens de Literaire avond in november neemt Mensje van Keulen ons mee door haar rijke oeuvre. Mensje van Keulen werd op 10 juni 1946 geboren in Den Haag als Mensje Francina van der Steen, roepnaam...

  Lees het hele bericht
 • ‘Natuur als maat der Dingen’ in Pakhuis de Zwijger met o.a. Arita Baaijens

  18 juli 2019

  Evenement op 3 september in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam. 'Natuur als maat der dingen' wordt een interactieve zoektocht naar een nieuwe taal voor de relatie tussen mens en natuur. Hoe komen we tot...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda