Jan Brokken met het muzikale programma ‘Parade, het Parijs van Erik Satie’ in Gent

Belgische Reprise Stedevaart met het wervelende programma Parade, het Parijs van Erik Satie in Gent

Op uitnodiging van Boekhandel Walry en VBK België presenteert Jan Brokken op maandag 12 oktober zijn boek Stedevaart in Schouwburg Minard in Gent. Met het wervelende, vijf kwartier durende programma Parade, het Parijs van Erik Satie waarmee hij al veel succes oogstte in Amsterdam maar waarvan de Vlaamse première uitgesteld moest worden. Tobias Borsboom (piano) en Peter Vigh (alt- en sopraansaxofoon) voeren bekende en minder bekende werken uit van Erik Satie, Jan Brokken vertelt over een van de kortste en wonderlijkste theaterproducties die in Parijs tot stand kwam, Parade, met muziek van Erik Satie, decor en kostuums van Pablo Picasso, choreografie van Léonide Massine en uitvoering Les Ballets Russes. Onder het motto Sois moderne, Wees modern!

Dit programma zou oorspronkelijk op 30 maart worden uitgevoerd maar Covid strooide roet in onze Parade. Wie toen een kaartje had gekocht – en dat waren ruim 200 lezers – kunnen dat inruilen tegen een nieuw entreebiljet. De organisatoren hebben alle mogelijke maatregelen genomen om besmettingsgevaar te voorkomen. De zaal wordt NIET geheel uitverkocht, er zullen open plekken tussen het publiek blijven. Iedereen wordt verzocht bij het betreden en het verlaten van de zaal een mondkapje te gebruiken.

Een geweldige voorstelling rond die malle Satie. We hebben genoten. – Freek de Jonge en Hella de Jonge

datum: 12 oktober

aanvang: 20.00 uur

plaats: Minardschouwburg,

Romain Deconinkplein 2,

9000 Gent

kaarten: 8 euro

bestellen: tel. 09 267 28 28 of via www.minard.be/boekvoorstellingJanBrokken

of bij boekhandel Walry tel 09/222 91 67 of boekhandel@walry.be

Meer nieuws

 • Conny Braam geeft lezing ‘Wij zijn de wrekers over dit alles’ in Haarlem

  14 juli 2020

  Conny Braam komt vrijdag 24 juli in het Kweekcafé vertellen over haar nieuwe roman Wij zijn de wrekers over dit alles. Over de rol en het lot van Zuid-Afrikaanse militairen die meevochten in de Tweed...

  Lees het hele bericht
 • Marathoninterview met Midas Dekkers

  6 juli 2020

  Een traditie sinds 1986: gerenommeerde interviewers en even zo beroemde (of beruchte) gasten laten zich drie uur lang opsluiten in een studio. Om met elkaar te praten over leven, werk en alles dat daa...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda