Jan Brokken&Lidy Blijdorp&Tobias Borsboom Mata Hari en de Muzen op openluchtfestival Wonderfeel in ’s Graveland

Op zondagmorgen 22 juli geven Jan Brokken (tekst), Lidy Blijdorp (cello), Tobias Borsboom (piano) de concertlezing Mata Hari en de Muzen op het roemruchte openluchtfestival Wonderfeel in ’s Graveland, dicht bij Hilversum. Afgelopen najaar verscheen de volledige bijgewerkte en herziene heruitgave van Jan Brokken’s allereerste boek, Mata Hari, de ware en de legende. Inmiddels is de 5e druk van dat boek verschenen. Nog altijd is het Friese meisje Greetje Zelle, dat als oosterse naaktdanseres een van de grootste sterren van de Parijse Belle Epoque werd, een legende. Ministers, hoge militairen en componisten (Debussy, Puccini, Massenet) bracht zij in verrukking. Met als thema Mata Hari’s prestaties als danseres stelde Jan Brokken met Lidy Blijdorp (cello) en Tobias Borsboom (piano) een programma samen waarin de sfeer van de Belle Epoque schitterend wordt opgeroepen dankzij muziek van Gabriel Fauré, Claude Debussy, Maurice Ravel, Erik Satie en Jules Massenet.

Datum: 22 juli

Aanvang: 11.30

Duur van het programma: 80 minuten

boekverkoop en signeren: in de pauze en na afloop

plaats: Buitenplaats Schaep en Burgh

Noordereinde 60

’s Graveland

organisatie&reserveren: www.wonderfeel.nl

N.B. Gezien de grote belangstelling is tijdig reserveren gewenst. Er zijn dagkaarten of kaarten voor het driedaagse festival.

 

 

Meer nieuws

 • Betsy Udink in gesprek met Abdelkader Benali in Wageningen

  8 november 2018

  Schrijver Abdelkader Benali gaat zondag 18 november in de bblthk in gesprek met zijn vakgenoten Betsy Udink en Jaap Robben. De middag begint om 15.00 uur. Toegang € 5,00. Betsy Udink (1951) werkt...

  Lees het hele bericht
 • Lezing Roelof van Gelder over ´Dichter in de jungle´ in Velp

  6 november 2018

  Op donderdag 15 februari a.s. geeft Roelof van Gelder een lezing over zijn pas verschenen boek ‘Dichter in de jungle’ bij Boekhandel Jansen & De Feijter in Velp. In deze indrukwekkende biograf...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda