Joris Luyendijk in het Wilmink Theater, Enschede

Op 18 maart 2019 treedt Joris Luyendijk op in het Wilmink Theater, Enschede. Met ‘Het Zijn Net Mensen’ deed Joris Luyendijk in 2006 de journalistiek op haar grondvesten schudden. In het boek behandelde Luyendijk verschillende filters, vervormingen en manipulatie in de media. Het boek won verschillende prijzen en werd in meer dan 20 landen vertaald.

Nu dik tien jaar later zijn de nieuwsmedia, mede door alle nieuwe technologie, in ongelofelijk tempo veranderd. Hoe ziet de toekomst van ons medialandschap eruit? En welke rol zal het spelen in onze democratie waar de journalistiek een cruciaal onderdeel van is?

‘Geloof niet alles wat je in de media ziet’ is veranderd in ‘Geloof niets meer van wat de media zeggen.’ Hoe terecht is dit wantrouwen? Hoe kom je aan goede informatie en hoe leer je door filters en manipulaties heen kijken?

In een theatercollege vol verrassende video’s maakt Joris Luyendijk de journalistieke balans op en leert je op een nieuwe manier kijken naar nieuwsmedia.

Aanvang: 20:00

Voor meer informatie of tickets, klik hier.

Meer nieuws

 • Lieve Joris in Blankenberge (BE)

  20 september 2019

  Op woensdag 11 december 2019 wordt Lieve Joris in de Literatuurkamer van de Bibliotheek van Blankenberge geïnterviewd over haar werk door Carine Slabbinck. Tijd: 20:00 - 22:00 Locatie: Bibliothe...

  Lees het hele bericht
 • Lieve Joris in Hamme (BE)

  20 september 2019

  Op zondag 20 oktober treedt Lieve Joris op tijdens het Boekenweekend in Hamme. Locatie: Kaaiplein 34, Hamme

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda