Remco Daalder bij boekhandel Maximus Hilligersberg in Rotterdam over zijn nieuwe boek ‘Stadse beestjes’

Op woensdag 12 april interviewt Alexander Reeuwijk schrijvers Remco Daalder en Aglaia Bouma bij boekhandel Maximus Hilligersberg in Rotterdam.

Over Stadse beestjes

Maak kennis met de bijzondere dieren die de stad te bieden heeft. In deze verrassende verhalen neemt Remco Daalder je mee op zijn ontdekkingsreizen door de stad.
In de stad ben je nooit alleen. Kraaien en slechtvalken houden je vanaf dakranden en bouwkranen in de gaten. Ratten speuren onder terrastafeltjes naar etensresten. Reusachtige spinnen schuifelen rond op de perrons van de metro. Maar de stad biedt ook onderdak aan talrijke beesten die het leven veraangenamen. Ontmoet de acrobatische halsbandparkiet Pipo, de gepensioneerde wespen die nog even van het leven genieten en de vlinders die over de Pyreneeën vliegen om Nederland te bereiken. In dit boek verkent bioloog Remco Daalder in meer dan vijftig verrassende verhalen het dierlijke leven in de stad. Vanuit zijn woonplaats Amsterdam neemt hij de lezer mee op zijn avontuurlijke ontdekkingsreizen. Van nieuwbouwwijken tot achterafsteegjes, van pleinen tot flatgebouwen en van parken tot je eigen portiek: dieren vind je overal.

Tijdstip: 20:00

Locatie: Bergse Dorpsstraat 122, 3054 GG Rotterdam

Meer informatie volgt hier.

Meer nieuws

 • Auteurs van ‘De lezende mens’ geven lezing in Leeuwarden

  20 maart 2023

  Aan de hand van hun boek De lezende mens, geven Ruud Hisgen en Adriaan van der Weel een lezing tijdens Lettertreffen van Leeuwarden UNESCO City of Literature op 23 maart. Lettertreffen is een midd...

  Lees het hele bericht
 • Fokke Obbema en Jelte Posthumus in gesprek tijdens Nacht van de Filosofie Leeuwarden

  16 maart 2023

  Fokke Obbema gaat tijdens de Nacht van de Filosofie in gesprek met Jelte Posthumus over de zin van het leven. Dit doet hij naar aanleiding van zijn boeken over zijn zoektocht naar de zin van het leven...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda

Geverifieerd door MonsterInsights