Simon Schama gastspreker bij ITA’s voorstelling Sign of the Times

Simon Schama is de speciale gastspreker bij de voorstelling Sign of the Times: A Culture of Democracy van De Balie en ITA in regie van Ivo van Hove.

Deze eenmalige collagevoorstelling combineert theater, politiek, recente gebeurtenissen en geschiedenis en reflecteert op de Europese samenleving van vandaag. De voorstelling maakt deel uit van het tweejaarlijkse Forum on European Culture.

Simon Schama (1945) is een van de meest geliefde hedendaagse historici. Zijn wereldwijde doorbraak begon dertig jaar geleden in Nederland, met Overvloed en onbehagendat inmiddels geldt als dé klassieker over Nederland in de zeventiende eeuw. Een lange reeks voortreffelijke geschiedenisboeken volgde, waaronder De ogen van Rembrandt, De kracht van kunst, De geschiedenis van de JodenHet gezicht van een wereldrijk en Ruwe oversteek. Op 1 juni verschijnt zijn nieuwste boek, In gezonde staat.

 

Datum: 4 juni

Tijden: 19.30 – 21.00 uur

Locatie: Internationaal Theater Amsterdam, Leidseplein 26 Amsterdam

Kaarten: €23,00 standaard | €18,00 CJP | €17,50 studenten

 

Klik hier voor meer informatie

Klik hier om kaarten te kopen

Meer nieuws

 • Jan Brokken en Charlotte Van den Broeck bij Donner Rotterdam in gesprek over De Gouden Ganzenveer

  28 november 2023

  Jan Brokken ontving dit jaar De Gouden Ganzenveer voor zijn oeuvre. Hij mocht de aanmoedigingsprijs, de Jonge Veer, uitdelen aan een talent onder de 35, dat zich onderscheidt door een virtuoze...

  Lees het hele bericht
 • Johan Kuiper over ‘De kleine Napoleon’ bij Athenaeum Boekhandel Spui

  27 november 2023

  Op woensdag 6 december is Johan Kuiper te gast bij Athenaeum Boekhandel Spui. Hier zal hij in gesprek gaan met Bob Kappen over zijn net verschenen boek De kleine Napoleon. Biografie van een mythe....

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda

[twitget]
Geverifieerd door MonsterInsights