Vonne van der Meer en Ulrike Guérot sprekers op Act for Democracy

31 mei t/m 3 juni 2018 wordt het tweede Forum on European Culture gehouden in Amsterdam. Van Uitgeverij Atlas Contact nemen Vonne van der Meer en Ulrike Guérot deel aan het debat.

Op zaterdag 2 juni in Frascatie spreekt Ulrike Guérot over de toekomst van Europa.

Op zondag 3 juni is er in het Concertgebouw een evenement met het Nederlands Kamerkoor waarbij onder meer Vonne van der Meer in de geschiedenis van de Europese ziel duikt.

Wie naar Brexit, Polen, het toenemend regionalisme en de migratiecrises aan de randen van Europa kijkt, ziet dat de toekomst van Europa meer dan ooit onder druk staat. De democratie, hoeksteen van Europa, blijkt fragieler dan we dachten. Ze is kwetsbaar, en moet voortdurend worden onderzocht, verdedigd en vernieuwd. Hoe kunnen kunstenaars, voorvechters van de democratische vrijheid bijdragen aan een nieuw narratief voor Europa?

Na een succesvolle editie in 2016 lanceren De Balie en DutchCulture voor de tweede keer Act for Democracy met denkers, kunstenaars, films, lezingen en debatten. Houd de website in de gaten voor de definitieve line-up: www.cultureforum.eu.

Meer nieuws

 • Presentatie Engelse editie ‘Polderpolonaise’ bij American Book Center in Amsterdam

  24 mei 2019

  Op 6 juni zal  de Engelse editie van Merel Coduweners kleurrijke boek Polderpolonaise. The Netherlands in drawings: the Dutch, their country and their culture gepresenteerd bij American Book Center ...

  Lees het hele bericht
 • Annet Aris geeft lezing bij boekhandel Paagman

  23 mei 2019

  Annet Aris geeft een lezing over haar boek Wegwijzer in het digitale doolhof bij boekhandel Paagman (Frederik Hendriklaan 217, Den Haag). De lezing vindt plaats op zondag 16 juni om 13:00 uur. Aanslu...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda