Vonne van der Meer en Ulrike Guérot sprekers op Act for Democracy

31 mei t/m 3 juni 2018 wordt het tweede Forum on European Culture gehouden in Amsterdam. Van Uitgeverij Atlas Contact nemen Vonne van der Meer en Ulrike Guérot deel aan het debat.

Op zaterdag 2 juni in Frascatie spreekt Ulrike Guérot over de toekomst van Europa.

Op zondag 3 juni is er in het Concertgebouw een evenement met het Nederlands Kamerkoor waarbij onder meer Vonne van der Meer in de geschiedenis van de Europese ziel duikt.

Wie naar Brexit, Polen, het toenemend regionalisme en de migratiecrises aan de randen van Europa kijkt, ziet dat de toekomst van Europa meer dan ooit onder druk staat. De democratie, hoeksteen van Europa, blijkt fragieler dan we dachten. Ze is kwetsbaar, en moet voortdurend worden onderzocht, verdedigd en vernieuwd. Hoe kunnen kunstenaars, voorvechters van de democratische vrijheid bijdragen aan een nieuw narratief voor Europa?

Na een succesvolle editie in 2016 lanceren De Balie en DutchCulture voor de tweede keer Act for Democracy met denkers, kunstenaars, films, lezingen en debatten. Houd de website in de gaten voor de definitieve line-up: www.cultureforum.eu.

Meer nieuws

 • Neem een loopje met Arita Baaijens in Rotterdam

  18 juni 2018

  Op zondag 1 juli om 14:00 geeft niemand minder dan Arita Baaijens een rondleiding door de solotentoonstelling Solid, Liquid, Vapour van Esther Kokmeijer bij TENT Rotterdam. Arita is bioloog, schrijver...

  Lees het hele bericht
 • Hella en Freek de Jonge op bezoek bij Waanders in de Broeren

  18 juni 2018

  Op 14 juli is Hella de Jonge, samen met haar man Freek, te gast bij Waanders in de Broeren te Zwolle. Daar zullen zij in gesprek gaan over Hella’s boek Hartschade, dat afgelopen april verscheen. ...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda