Yaël Vinckx op het Leids Luister Festival

 

Op 17 november 2018 zijn Yaël Vinckx en Mark Kneppers te gast op het Leids Luister Festival. Daarvoor brengen ze in hun huis het verhaal ‘Volgens Willem’, gebaseerd op Yaëls laatste boek Volgens Willem. Een onbeschaamde geschiedenis van rock in Nederland. Het verhaalt over Nederlandse kleurrijkste poppromoter, Willem Venema, over hoe popsterren zich áchter de schermen gedragen en over onvergetelijke concerten (The Police in de Groenoordhal! David Bowie in Paradiso! Nirvana in de Doelen!). Tegelijk schetst het een portret van het popconcert; hoe een hobby een business werd en een business een industrie.

Volgens Willem zit vol prachtige anekdotes en mooie muziek. Een interactief verhaal: Yaël praat, Mark draait, u raadt de plaat. Kom naar de werkplaats van de vertellers, waar verhalen worden verzonnen, geschreven en verteld. Waar de muren letterlijk van vloer tot plafond zijn gevuld met verhalen en platen.

Datum: Zaterdag 17 november 2018

Locatie: Oude Rijn 66, Leiden

 

Meer nieuws

 • Betsy Udink in gesprek met Abdelkader Benali in Wageningen

  8 november 2018

  Schrijver Abdelkader Benali gaat zondag 18 november in de bblthk in gesprek met zijn vakgenoten Betsy Udink en Jaap Robben. De middag begint om 15.00 uur. Toegang € 5,00. Betsy Udink (1951) werkt...

  Lees het hele bericht
 • Lezing Roelof van Gelder over ´Dichter in de jungle´ in Velp

  6 november 2018

  Op donderdag 15 februari a.s. geeft Roelof van Gelder een lezing over zijn pas verschenen boek ‘Dichter in de jungle’ bij Boekhandel Jansen & De Feijter in Velp. In deze indrukwekkende biograf...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda