Yaël Vinckx op het Leids Luister Festival

 

Op 17 november 2018 zijn Yaël Vinckx en Mark Kneppers te gast op het Leids Luister Festival. Daarvoor brengen ze in hun huis het verhaal ‘Volgens Willem’, gebaseerd op Yaëls laatste boek Volgens Willem. Een onbeschaamde geschiedenis van rock in Nederland. Het verhaalt over Nederlandse kleurrijkste poppromoter, Willem Venema, over hoe popsterren zich áchter de schermen gedragen en over onvergetelijke concerten (The Police in de Groenoordhal! David Bowie in Paradiso! Nirvana in de Doelen!). Tegelijk schetst het een portret van het popconcert; hoe een hobby een business werd en een business een industrie.

Volgens Willem zit vol prachtige anekdotes en mooie muziek. Een interactief verhaal: Yaël praat, Mark draait, u raadt de plaat. Kom naar de werkplaats van de vertellers, waar verhalen worden verzonnen, geschreven en verteld. Waar de muren letterlijk van vloer tot plafond zijn gevuld met verhalen en platen.

Datum: Zaterdag 17 november 2018

Locatie: Oude Rijn 66, Leiden

 

Meer nieuws

 • Toine Heijmans in gesprek met Clairy Polak in Almere

  9 juli 2019

  Op zondag 22 september is Toine Heijmans samen met Clairy Polak op uitnodiging van Avanti te gast in Cultureel centrum Corrosia in Almere. Zij gaan deze literaire middag in Almere-Haven in gesprek ove...

  Lees het hele bericht
 • Literaire avond in OBA Roelof Hartplein met Mensje van Keulen

  8 juli 2019

  Op de literaire avond van de OBA Roelof Hartplein neemt Mensje van Keulen het publiek mee door haar rijke oeuvre. Datum: 28 november 2019, 19:00 Prijs: 10 euro (met OBA-pas, 5 euro) Adres: O...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda