Atlas Contact organiseert Murakami Weekend

De moord op Commendatore is de nieuwe grote roman van Haruki Murakami: deel één verschijnt op 1 december 2017 en deel twee op 12 januari 2018. Het verschijnen van het tweede deel wordt groots gevierd met het Murakami Weekend op zaterdag 13 en zondag 14 januari 2018 op een locatie waar je even goed verdwaald raakt als in het oeuvre van Murakami: de SS Rotterdam.

Een weekend lang kunnen Murakami-fans zich onderdompelen in het universum van de Japanse schrijver met programmeringen gerelateerd aan zijn oeuvre. Het programma biedt onder andere interviews, livemuziek, jazzoptredens, colleges over klassieke muziek en Japanse kunst, hardloopsessies langs de Maas en Japanse workshops. Murakami-liefhebbers als Jett Rebel, Dolf Jansen, Wilfried de Jong, Joost van Bellen, Herman Pleij, Jelle Brandt Corstius, Anna Drijver, Benjamin Herman (New Cool Collective) en Niña Weijers komen naar het Murakami Weekend. De SS Rotterdam biedt 250 hotelkamers, bezoekers kunnen dagkaarten of weekendkaarten kopen met overnachting op de SS Rotterdam. Het Murakami Weekend biedt plaats voor 2000 Murakami-fans.

PROGRAMMA
Er zijn interviews met o.a. Jelle Brandt Corstius, Philip Huff, Saskia De Coster, Anna Drijver, Niña Weijers, Ellen Deckwitz, Herman Pleij, Arjan Peters en Auke Hulst (over hun ontmoeting met Murakami) en Luk Van Haute en Elbrich Fennema (vertalers). Er is livemuziek van o.a. Jett Rebel, The Kik, De Likt en The Jerry Hormone Ego Trip. Na 22:00 uur staan DJ’s Joost van Bellen en de Cat Carpenters in nachtclub After Dark. Ook opent jazzclub Peter’s Cat haar deuren met Benjamin Herman (New Cool Collective) Yuri Honing, Jules Deelder en rond middennacht opent Wilfried de Jong zijn eigen late night jazzsessie met de veelgeprezen jazzformatie BRUUT!. Op zondagochtend zijn er hardloopsessies langs de Maas met Dolf Jansen, er is klassieke muziek van het Rotterdams Philharmonisch Orkest, harpiste Lavinia Meijer en pianist Ralph van Raat geeft een speciaal Murakami-concert. Er worden colleges gegeven over klassieke muziek en Japanse kunst door Prof. Dr. Emile Wennekes en Menno Fritski (Rijksmuseum). En verder op het festival: Japanse workshops, voorleessessies, een game room en de Murakami Cinema.

Meer informatie over het Murakami Weekend en de kaartverkoop is te vinden op www.murakami.nl en op https://www.facebook.com/events/442391199469671/.

De moord op Commendatore
Een zesendertigjarige pas gescheiden portretschilder neemt zijn intrek in een oud atelier in de bergachtige omgeving ten zuidwesten van Tokio. Behalve door liefdesperikelen wordt hij geplaagd door een painter’s block, een onvermogen om te schilderen. Hij hoopt in het afgelegen atelier tot rust te komen, en zijn inspiratie terug te vinden, maar het zal anders gaan. Een mysterieus schilderij op de zolder van zijn verblijf lijkt tot leven te komen, vanuit een heuvel in het bos achter het huis klinkt ’s nachts het geluid van een bel. Een meisje verdwijnt, en de hoofdpersoon gaat haar zoeken – een zoektocht die hem afvoert naar de wereld der metaforen, waar hij met zijn diepste angsten wordt geconfronteerd.

Haruki Murakami
Haruki Murakami geldt wereldwijd als een van de meest gelezen en geliefde hedendaagse schrijvers. Zijn werk wordt in meer dan 40 landen uitgegeven en is bekroond met meerdere prijzen, waaronder de Welt Literatuurprijs en de Hans Christian Andersenprijs. Hij wordt regelmatig getipt als kandidaat voor de Nobelprijs.

Meer nieuws

  • Robin Block te gast in de podcast ‘Beeldspraak’ van Poëziecentrum

    16 april 2024

    In aflevering 31 van de podcast ‘Beeldspraak’ van Poëziecentrum is dichter Robin Block te gast. In de aflevering gaat David Van ReyBrouck in gesprek met Block over zijn dichtbundel Handleiding vo...

    Lees het hele bericht
  • Atlas Contact publiceert op 22 oktober 2024 de memoires van Aleksej Navalny getiteld ‘Patriot’

    11 april 2024

    Navalny is kort na zijn vergiftiging in 2020 aan Patriot begonnen. Het omvat zijn volledige levensverhaal: zijn jeugd, zijn activisme, zijn huwelijk en familie en zijn toewijding aan de zaak van de Ru...

    Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda

[twitget]
Geverifieerd door MonsterInsights