Schrijvers

 
<<
 
 •   Auteur
 • Gerbert van der Aa (1969) is Afrika-journalist. Hij schrijft onder anderen voor Elsevier en NRC Handelsblad en schreef boeken over Nigeria, Sudan en Libië. (Foto: Merlijn Doomernik)
    Auteur
 • Heidi Aalbrecht is schrijver van taalboeken en redacteur. Voor haar eigen tekstbureau, de Taalwerkplaats, helpt zij auteurs met het perfectioneren van hun teksten.
    Auteur
 • Irene van der Aart (1967) is cabaretière en actrice. Na haar studie communicatie en een theateropleiding in Antwerpen, vormde ze met Paulien Cornelisse jarenlang het cabaretduo Rots. Over haar leven met Boer speelt Van der Aart momenteel de voorstelling De Boer op. Haar columns over leven op het platteland verschijnen in De Gelderlander.
    Auteur
 • Justa Abbing (pseudoniem voor Hannemieke Stamperius, Tiel, 1943) studeerde Nederlandse taal- en letterkunde en Algemene Literatuurwetenschap. Zij promoveerde cum laude op Marsmans Verzen. Meinkema publiceerde vanaf 1974 twaalf romans, negen verhalenbundels, en vele studies en artikelen. Zij speelde een actieve rol in de vrouwenbeweging en schreef over vrouwen en literatuur voor tijdschriften als Opzij, De Tijd en Taalgids.
    Auteur
 • Hamed Abdel-Samad (1972) werd geboren in Egypte en werkt in Duitsland. Zijn eerste boek, De ondergang van de islamitische wereld, stond maandenlang in de bestsellerlijst.(Foto: Droemer Knaur Verlag) 
    Auteur
 • Sohaila Abdulali werd geboren in Mumbai. Ze studeerde economie en sociologie aan Brandeis University en communicatiewetenschap aan Stanford University. Ze schreef diverse kinderboeken, korte verhalen en twee romans. In 2019 verscheen haar boek 'Waar we over praten als we over verkrachting praten'. 
    Auteur
 • Marc Acito is columnist voor verschillende Amerikaanse kranten. Hoe ik mijn collegegeld betaalde is zijn debuut. De filmrechten zijn verkocht aan Columbia Pictures.
    Auteur
 • Maggie Aderin-Pocock(1968) is een Britse ruimtewetenschapper en de presentatrice van het beroemde BBC-programma The Sky at Night
    Auteur
 • Nana Kwame Adjei-Brenyah (1991) is opgegroeid in New York. Zijn boek 'Friday Black' zal verschijnen in het najaar van 2019, en werd al breed en laaiend enthousiast onthaald in Amerika en meteen vergeleken met werk van Colson Whitehead, George Saunders, Isaak Babel, Kurt Vonnegut en Truman Capote.
    Auteur
 • Arnoud van Adrichem (1978) is dichter en lid van de kernredactie van DW B. Daarnaast is hij medeoprichter en redacteur van het platform voor literaire kritiek De Reactor. Hij was tien jaar lang hoofdredacteur van literair tijdschrift Parmentier. Van 2012 tot en met 2016 was Van Adrichem bestuurslid van de Vereniging van Letterkundigen. In 2008 debuteerde hij met de dichtbundel Vis, die werd genomineerd voor de C. Buddingh’-prijs...
    Auteur
 • Lars-Johan Åge is hoogleraar aan de Stockholm School of Economics en een van Zwedens populairste sprekers. Zijn specialisatie is onderhandelen; hij werkt samen met de Zweedse politie en internationale organisaties, zoals het FBI-onderhandelteam.
    Auteur
 
<<