Jan Vantoortelboom en Carolijn Visser op shortlist Zeeuwse Boekenprijs

Jan Vantoortelboom en Carolijn Visser zijn genomineerd voor de shortlist van de Zeeuwse Boekenprijs 2017. Vantoortelboom is genomineerd met zijn in mei verschenen roman De dragerCarolijn Visser met haar boek Selma. De winnaar van de Zeeuwse Boekenprijs wordt zaterdag 4 november bekendgemaakt in de bibliotheek in Middelburg.

De Zeeuwse Boekenprijs is de prijs voor ‘het beste boek over Zeeland in de breedste zin des woords, en publicaties die door Zeeuwen over elk willekeurig onderwerp zijn geschreven’. Jan Vantoortelboom is woonachtig in Zeeland, Carolijn Visser groeide er op.

De organisatie van de Zeeuwse Boekenprijs is in handen van ZB | Planbureau en Bibliotheek van Zeeland. Commissaris van de Koning Han Polman is voorzitter van de jury. Daarin hebben verder zitting: directeur Perry Moree van de ZB, auteur Arjen Fortuin (winnaar 2016), directeur Kathrin Ginsberg van het Centrum Beeldende Kunst Zeeland en PZC-journalist Jan van Damme.

Voor meer informatie zie de website van de Zeeuwse Boekenprijs.

Meer nieuws

 • Concertlezing Chopin rond de Evenaar in Diepenheim

  17 oktober 2017

  Op uitnodiging van Cultureel Comité Herberg de Pol brengen Jan Brokken (tekst) en Marcel Worms (piano) op zaterdag 11 november hun programma Chopin rond de Evenaar in Herberg de Pol in Diepenheim –...

  Lees het hele bericht
 • Nieuwe edities van Nobelprijswinnaar Ishiguro in de winkel

  11 oktober 2017

  Deze week zijn vier speciale Nobelprijsedities van Kazuo Ishiguro verschenen. Vorige week donderdag 5 oktober werd bekend dat de Nobelprijs voor Literatuur 2017 aan Ishiguro is toegekend. De vier ...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda