Jan Vantoortelboom en Carolijn Visser op shortlist Zeeuwse Boekenprijs

Jan Vantoortelboom en Carolijn Visser zijn genomineerd voor de shortlist van de Zeeuwse Boekenprijs 2017. Vantoortelboom is genomineerd met zijn in mei verschenen roman De dragerCarolijn Visser met haar boek Selma. De winnaar van de Zeeuwse Boekenprijs wordt zaterdag 4 november bekendgemaakt in de bibliotheek in Middelburg.

De Zeeuwse Boekenprijs is de prijs voor ‘het beste boek over Zeeland in de breedste zin des woords, en publicaties die door Zeeuwen over elk willekeurig onderwerp zijn geschreven’. Jan Vantoortelboom is woonachtig in Zeeland, Carolijn Visser groeide er op.

De organisatie van de Zeeuwse Boekenprijs is in handen van ZB | Planbureau en Bibliotheek van Zeeland. Commissaris van de Koning Han Polman is voorzitter van de jury. Daarin hebben verder zitting: directeur Perry Moree van de ZB, auteur Arjen Fortuin (winnaar 2016), directeur Kathrin Ginsberg van het Centrum Beeldende Kunst Zeeland en PZC-journalist Jan van Damme.

Voor meer informatie zie de website van de Zeeuwse Boekenprijs.

Meer nieuws

  • Deel 3 ‘De geschiedenis van de Joden’ verschijnt in 2026

    19 maart 2024

    Het derde en laatste deel van ‘De geschiedenis van de Joden′ van Simon Schama verschijnt naar verwachting in 2026. Dit langverwachte deel Als woorden tekortschieten beslaat de meest recente geschi...

    Lees het hele bericht
  • Het TNA van Mensje van Keulen in De Taalstaat

    19 maart 2024

    Aan het begin van de boekenweek bespraken Frits Spits en René Appel in De Taalstaat het TNA van schrijfster Mensje van Keulen. 'Wat ons betreft schijft ze volgend jaar het Boekenweekgeschenk en krijg...

    Lees het hele bericht
Geverifieerd door MonsterInsights