Jan Vantoortelboom en Carolijn Visser op shortlist Zeeuwse Boekenprijs

Jan Vantoortelboom en Carolijn Visser zijn genomineerd voor de shortlist van de Zeeuwse Boekenprijs 2017. Vantoortelboom is genomineerd met zijn in mei verschenen roman De dragerCarolijn Visser met haar boek Selma. De winnaar van de Zeeuwse Boekenprijs wordt zaterdag 4 november bekendgemaakt in de bibliotheek in Middelburg.

De Zeeuwse Boekenprijs is de prijs voor ‘het beste boek over Zeeland in de breedste zin des woords, en publicaties die door Zeeuwen over elk willekeurig onderwerp zijn geschreven’. Jan Vantoortelboom is woonachtig in Zeeland, Carolijn Visser groeide er op.

De organisatie van de Zeeuwse Boekenprijs is in handen van ZB | Planbureau en Bibliotheek van Zeeland. Commissaris van de Koning Han Polman is voorzitter van de jury. Daarin hebben verder zitting: directeur Perry Moree van de ZB, auteur Arjen Fortuin (winnaar 2016), directeur Kathrin Ginsberg van het Centrum Beeldende Kunst Zeeland en PZC-journalist Jan van Damme.

Voor meer informatie zie de website van de Zeeuwse Boekenprijs.

Meer nieuws

 • Renée van Marissing bij Opium op 4

  8 december 2017

  Renée van Marissing was woensdag 6 december te gast Radio 4-programma Opium op 4. Ze sprak met presentator Andrea van Pol over haar roman Parttime astronaut. In haar roman ontleedt ze haarfijn de v...

  Lees het hele bericht
 • 7 titels genomineerd voor de NRC Boekenwedstrijd

  8 december 2017

  Maar liefst zeven titels van Uitgeverij Atlas Contact zijn genomineerd voor de NRC Boekenwedstrijd 2017. Deze lijst telt 25 Nederlandstalige titels en is op 8 december bekendgemaakt. Tot 19 december k...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda