Uitgeverij Atlas Contact maakt van boekverkopers lokale helden

Vanaf 4 december start Uitgeverij Atlas Contact een opmerkelijke campagne: ‘Ik houd van dit boek’. Hierin staan een tiental boekhandelaren centraal als local heroes die hun enthousiasme voor lezen uitdragen. De campagne bestaat uit posters met een bijzondere fotografie en heeft tevens een multimediaal karakter met online filmpjes en leesfragmenten.

‘Ik houd van dit boek’ is geïnspireerd op het buurtproject Het gezicht van 1018 met artistieke foto’s van inwoners uit het Amsterdamse postcodegebied 1018, en is vertaald naar boeken en boekverkopers.

Speciaal voor deze campagne werden de boekverkopers gefotografeerd door Jelmer de Haas. Hij maakte gebruik van de Rolleiflex, een oude camera uit 1951. Jelmer: ‘Ik heb voor de portretten bewust gekozen voor deze analoge camera, omdat de hele setting voor meer focus en een verstilling zorgt.  Belichting en instelling gaan volledig handmatig, de camera staat op een statief en één filmrol geeft slechts 12 opnames. Hierdoor verdwijnt de pose van de geportretteerde en valt als het ware hun masker af, waardoor de foto’s een stuk persoonlijker worden. Dat past erg goed bij het karakter van deze serie.’

De posters zijn zowel te zien in de betreffende boekwinkel als in de omgeving daarvan, en zullen hangen in: Eindhoven, Leiden, Wageningen, Breda, Utrecht, Amstelveen, Amsterdam, Haarlem, Vlissingen, Noordwijk en Velp. De campagne loopt de hele maand december.

 

 

 

 

 

 

 

Meer nieuws

 • ‘Het achtste leven (voor Brilka)’ op Longlist Europese Literatuurprijs 2018

  22 februari 2018

  Onze auteur Nino Haratischwili staat met haar roman Het achtste leven (voor Brilka) op de longlist voor de Europese Literatuurprijs 2018. Elf Nederlandse boekhandels hebben twintig titels geselectee...

  Lees het hele bericht
 • Boekenweekthema Natuur: lezingen door Koos Dijksterhuis

  21 februari 2018

  Deze maand verscheen Handboek voor natuurwandelingen van Koos Dijksterhuis. Wandelend door twaalf verschillende soorten landschappen beschrijft  de auteur waar hij loopt, wat hij ziet en waarom hij d...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda