Uitgeverij Atlas Contact maakt van boekverkopers lokale helden

Vanaf 4 december start Uitgeverij Atlas Contact een opmerkelijke campagne: ‘Ik houd van dit boek’. Hierin staan een tiental boekhandelaren centraal als local heroes die hun enthousiasme voor lezen uitdragen. De campagne bestaat uit posters met een bijzondere fotografie en heeft tevens een multimediaal karakter met online filmpjes en leesfragmenten.

‘Ik houd van dit boek’ is geïnspireerd op het buurtproject Het gezicht van 1018 met artistieke foto’s van inwoners uit het Amsterdamse postcodegebied 1018, en is vertaald naar boeken en boekverkopers.

Speciaal voor deze campagne werden de boekverkopers gefotografeerd door Jelmer de Haas. Hij maakte gebruik van de Rolleiflex, een oude camera uit 1951. Jelmer: ‘Ik heb voor de portretten bewust gekozen voor deze analoge camera, omdat de hele setting voor meer focus en een verstilling zorgt.  Belichting en instelling gaan volledig handmatig, de camera staat op een statief en één filmrol geeft slechts 12 opnames. Hierdoor verdwijnt de pose van de geportretteerde en valt als het ware hun masker af, waardoor de foto’s een stuk persoonlijker worden. Dat past erg goed bij het karakter van deze serie.’

De posters zijn zowel te zien in de betreffende boekwinkel als in de omgeving daarvan, en zullen hangen in: Eindhoven, Leiden, Wageningen, Breda, Utrecht, Amstelveen, Amsterdam, Haarlem, Vlissingen, Noordwijk en Velp. De campagne loopt de hele maand december.

 

 

 

 

 

 

 

Meer nieuws

 • Veel lof voor ‘Rinkeldekink’ van Martine Bijl

  7 november 2018

  ‘Verbluffend. Integer en spitsvondig, nergens larmoyant: Bijl kan licht verwoorden wat loodzwaar is. En juist daardoor komt het binnen. Het is weinigen gegeven zó over persoonlijk leed te schrijven...

  Lees het hele bericht
 • ‘Terug naar Neerpelt’ genomineerd voor de Confituur Boekhandelsprijs

  10 december 2018

  Het nieuwe boek van Lieve Joris 'Terug naar Neerpelt' staat op de shortlist van de Confituur Boekhandelsprijs 2019. De andere genomineerden zijn Elvis Peeters, Jaap Robben, Peter Terrin en Peter Verh...

  Lees het hele bericht
 • NRC Boekenwedstrijd 2018: Rob van Essen, Willem Melchior en H.M. van den Brink maken kans

  7 december 2018

  De boekenredactie van NRC Handelsblad recenseert elk jaar honderden boeken. Tijdens de NRC Boekenwedstrijd heeft het publiek het echter voor het zeggen. Breng vanaf vandaag je stem uit op jouw favorie...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda

 • Peter Gielissen van @parmandotv in gesprek met Carolijn Visser over 'Zeeuws Geluk'. Een boek over Zeeland gezien do… https://t.co/TugJcoKE6G
 • Wat ziet een schrijver als hij naar een film kijkt? Op 13/12 is Maarten van der Graaff te gast bij ‘Schrijvers in h… https://t.co/QXJGfYYxCW
 • "Toen ik vertelde dat mijn volgende roman over bomen zou gaan, keek iedereen me raar aan", zegt de Amerikaanse aute… https://t.co/UvtCQhCaME
 • We kijken grotendeels onbewust - en daardoor gaat veel aan ons voorbij. Op zaterdag 15 december is Wieteke van Zeil… https://t.co/yIu7elzIna
 • 'Buitengewoon interessant en voor een ieder die de ontwikkelingen in de huidige samenleving wil ‘begrijpen’ een abs… https://t.co/bsj2DytciG