Uitgeverij Atlas Contact maakt van boekverkopers lokale helden

Vanaf 4 december start Uitgeverij Atlas Contact een opmerkelijke campagne: ‘Ik houd van dit boek’. Hierin staan een tiental boekhandelaren centraal als local heroes die hun enthousiasme voor lezen uitdragen. De campagne bestaat uit posters met een bijzondere fotografie en heeft tevens een multimediaal karakter met online filmpjes en leesfragmenten.

‘Ik houd van dit boek’ is geïnspireerd op het buurtproject Het gezicht van 1018 met artistieke foto’s van inwoners uit het Amsterdamse postcodegebied 1018, en is vertaald naar boeken en boekverkopers.

Speciaal voor deze campagne werden de boekverkopers gefotografeerd door Jelmer de Haas. Hij maakte gebruik van de Rolleiflex, een oude camera uit 1951. Jelmer: ‘Ik heb voor de portretten bewust gekozen voor deze analoge camera, omdat de hele setting voor meer focus en een verstilling zorgt.  Belichting en instelling gaan volledig handmatig, de camera staat op een statief en één filmrol geeft slechts 12 opnames. Hierdoor verdwijnt de pose van de geportretteerde en valt als het ware hun masker af, waardoor de foto’s een stuk persoonlijker worden. Dat past erg goed bij het karakter van deze serie.’

De posters zijn zowel te zien in de betreffende boekwinkel als in de omgeving daarvan, en zullen hangen in: Eindhoven, Leiden, Wageningen, Breda, Utrecht, Amstelveen, Amsterdam, Haarlem, Vlissingen, Noordwijk en Velp. De campagne loopt de hele maand december.

 

 

 

 

 

 

 

Meer nieuws

 • Najaarsaanbieding 2018

  21 juni 2018

  Bekijk hier de te verwachten titels van de najaarsaanbieding 2018 voor Fictie, Non-fictie, Business Contact en Olympus.       Fictie https://issuu.com/vbku/docs/2097_ac_n...

  Lees het hele bericht
 • ‘Moed en overmoed’ van Jessica Voeten en Angela Dekker op longlist Biografieprijs

  18 juni 2018

  Op de longlist voor de Nederlandse Biografieprijs 2018 staat 'Moed en overmoed, leven en tijd van Mata-Hari', geschreven door Jessica Voeten en Angela Dekker. De jury heeft uit meer dan honderdvijfti...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda