Acht maanden in de Gazastraat

Hilary Mantel

Hilary Mantel beschrijft in ‘Acht maanden in de Gazastraat’ het Saoedi-Arabië van de jaren tachtig: de olieprijzen reiken tot in de hemel. Frances Shore en haar echtgenoot Andrew – voor veel geld aangetrokken voor een groots bouwproject – betrekken in Jeddah een appartement buiten de expat-compound. Meteen wordt duidelijk hoezeer de situatie en de ultraconservatieve, islamitische mores van het land invloed hebben op Frances’ leven. Behalve wat incidentele contacten met een paar vrouwen in het gebouw is ze afgesneden van werk, sociale contacten en haar vrijheid buitenshuis. Af en toe ongestoord boven op het dak staan en over de stad uitkijken is het hoogst haalbare. Het maakt haar hypergevoelig en paranoïde, de voortdurende beklemming van haar leven is bijna tastbaar en creëert scheuren in hun huwelijk. Bovendien bestaan er in deze claustrofobische omstandigheden amper mogelijkheden om de muur van vooroordelen over westerlingen te doorbreken. Behalve een intiem portret van een vrouw en een huwelijk is ‘Acht maanden in de Gazastraat’ verrassend actueel.
€ 21,99 Hardback Op voorraad
ISBN
9789025449865
Pagina's
368
Type
Hardback
Vertaler
Harm Damsma, Niek Miedema
Afmeting
218 mm x 144 mm x 35 mm
Gepubliceerd
maart 2017
Taal
Nederlands
Uitgever
Atlas-Contact
Imprint
Atlas Contact

‘Met de kennis van nu kun je stellen dat Hilary Mantel blijk geeft van een voorspellende blik.’ – Harper’s Bazaar

Dit boek vertoont reeds al die typerende Mantel-eigenschappen waar zij later zo bekend om werd: trefzekere ironie, een buitengewoon scherp oog voor zaken die tegelijk hilarisch en schrijnend zijn en een superieure schrijfstijl. **** – Leidsch DagbladLeestips ontvangen

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Gerelateerde boeken