Analogie

Douglas Hofstadter, Emmanuel Sanders

de kern van ons denken

De analogie is het gereedschap waarmee we de wereld, de medemens en onszelf  kunnen begrijpen

Wat betekent het om te denken, en wat om iets nieuws te leren? Volgens Douglas Hofstadter en zijn Parijse collega Emmanuel Sander heeft het alles te maken met analogieën, beelden. Wat ingewikkeld is, maken we eenvoudiger, en als we iets nieuws tegenkomen, zoeken we de overeenkomst met wat we al kennen. Daarom kunnen we zeggen `De druiven zijn zuur'  bij teleurstelling, en daarom zegt een klein kind: `Ik heb de banaan uitgekleed'. 

Van deze spontane vondsten tot metaforen: de analogie is het gereedschap waarmee we de wereld, de medemens en ook onszelf begrijpen. In Analogie. De kern van ons denken laten Hofstadter en Sander zien wat ons mens maakt, en hoe we creatiever kunnen denken. Een boek waarop je nooit uitgekeken raakt.

€ 24,99 Paperback / softback Op voorraad

‘Vol taalgrappen en woordspelletjes in de eindeloze rij anekdotes, metaforen en analogieën waarmee de auteurs hun beweringen op zeer toegankelijke wijze staven.’ **** NRC Handelsblad

  • Analogie - Emmanuel Sanders
  • afbeelding 2
ISBN
9789045026565
Pagina's
832
Type
Paperback / softback
Vertaler
Jan Pieter van der Sterre
Afmeting
231 mm x 150 mm x 58 mm
Gepubliceerd
juli 2014
Taal
Nederlands
Uitgever
Atlas-Contact
Imprint
Atlas Contact
Genre
Psychologie algemeen


Leestips ontvangen

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Gerelateerde boeken