De wijn-spijsbijbel

Een onmisbaar standaardwerk voor iedereen die graag wijn en eten combineert, met bonushoofdstuk over Nederlandse wijnen

Iedere (thuis)kok en wijnliefhebber weet dat een goede wijn-spijscombinatie een diner kan maken of breken. Maar hoe kies je de ultieme wijn bij het eten, of het perfecte eten bij je wijn? Voor Victoria Moore, vinologe en smaakexpert, is het combineren van eten en wijn een creatieve ontdekkingstocht. Op sprankelende wijze gidst ze je door de wondere wijnwereld en vertelt ze welke combinaties goed werken én waarom. Welke wijn drink je bij pure chocolade, waarom past witte wijn vaak beter bij de kaasplank dan rode en waarom zijn chili, knoflook en citroen ‘gamechangers’?<p>

De wijn-spijsbijbel’ staat boordevol informatie en inspiratie. Het daagt je uit om nieuwe combinaties uit te proberen en is een onmisbaar standaardwerk voor iedereen die graag wijn en eten combineert. Met een extra hoofdstuk over de wijnen van de Lage Landen door Niek Beute.<p>

Lees meer
29,99

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

Bindwijze
Paperback

Bekijk Ebook

Op voorraad
  • Gratis verzending
  • Op werkdagen voor 20.00 besteld, volgende werkdag in huis (NL)

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

  • Taal: Nederlands
  • ISBN: 9789045038193
  • Pagina's: 488 pagina's
  • Vertaler: Henny Corver, Pon Ruiter

Dit boek in de media

‘Hoe kies je de juiste wijn bij je gerecht of andersom? Het is soms best lastig, maar dit boek helpt je op weg. Erg interessant en een prachtig boek om aan iemand die van lekker eten en wijn houdt cadeau te geven.’ – Foodaholic.nl

‘Dankzij dit briljante boek weet je vanaf nu ALTIJD welke wijn bij welk eten past.’ – Marina O'Loughlin, restaurantrecensent van The Guardian

The Guardian

‘Toegankelijk en vermakelijk. Een onmisbare encyclopedie voor wijnliefhebbers in alle soorten en maten.’ – Waitrose Weekend

‘Deze bijbel inspireert iedereen die graag wijn en eten combineert.’ – PROEF!

‘Perfect! Zeer rijk aan waardevolle informatie.’ – Michel Roux Jr, chef-kok van Le Gavroche (**)

‘Moore is uitstekend gekwalificeerd: ze is een prijswinnend wijnschrijfster en wijncolumniste. Haar Wijn-spijsbijbel is van zo’n briljante vanzelfsprekendheid dat je denkt: ongelooflijk dat niemand dit eerder heeft bedacht. Ik heb Moores ‘bijbel’ pas een paar dagen in huis, maar ik weet nu al dat het een van mijn belangrijkste naslagwerken in de keuken zal worden.’ – Daily Mail

Daily Mail

‘Victoria Moore is je redder in nood. Dit boek De wijn-spijsbijbel is onmisbaar in je keuken en in de wijnkelder.’ – WijnSpijs Magazine

‘Hebben! De wijn-spijsbijbel staat boordevol inspiratie, uitgebreide beschrijvingen van wijn en spijs, duidelijke registers en zelfs ruim 20 recepten. Het laatste hoofdstuk over de smaken van de Lage Landen is heel leuk en bondig geschreven door de Nederlandse sommelier Niek Beute.’ – Ongewoonlekker.com

‘De wijn-spijsbijbel is een heel cool boek. Voor al het eten dat je maar kunt bedenken vind je hierin tips over de wijn die er het best bij past.’ – @The Craving Dutchman

‘Als het kiezen van de juiste wijn bij het eten een tikje angstaanjagend vindt, is De wijn-spijsbijbel misschien wel je redding. Het is warm en geestig geschreven, toegankelijk en prettig leesbaar, en begint vanuit de gedachte dat eten en wijn combineren vooral leuk moet zijn.’ – Irish Independent

Irish Independent

‘Een vuistdik naslagwerk vol informatie en inspiratie.’ – Elegance

Elegance

‘Een briljant boek. Intelligent, toegankelijk, en onvoorstelbaar bruikbaar. Dit is het nieuwe go-to-boek bij het plannen van een etentje.’ - Diana Henry, culinair journalist van The Sunday Telegraph

‘Dit boek leest alsof er een kundige sommelier naast je staat. Met verleidelijke recepten en tips van insiders is dit de ultieme gids over alles wat met druiven te maken heeft.’ – Stylist

‘De Britse vinologe Victoria Moore legt precies uit waarom sommige wijn-spijscombinaties wel en sommige niet werken.’ – Janneke Vreugdenhil, NRC Handelsblad

NRC Handelsblad

‘De perfecte gids voor de beste wijn-spijsmatch! De passie voor wijn straalt van schrijfster Victoria Moore af, waardoor je direct begint te watertanden en naar de slijter wilt rennen. Het boek is dus niet alleen leerzaam, het leest ook nog eens erg lekker weg.’ – Foodiefeest.nl

‘Het fijne van deze wijn-spijsbijbel is dat je beide kanten op kunt werken: vanuit het gerecht naar de wijn of van de wijn naar het gerecht. Aan beide kanten maakt Moore zich er niet met een jantje-van-leiden vanaf: de toelichtingen zijn uitgebreid, en zelden is er slechts één geschikte combinatie. De beschrijvingen zijn zelfs lekker leesvoer voor in de trein of een verloren kwartiertje wachtend op een afspraak.’ – Wijnkronieken

‘Een geweldig handig naslagwerk.’ – wijnblogger Goswijn Simons, thestoryofmywine.com

‘Dankzij de handige alfabetische lijsten in dit superfijne basisboek is twijfelen in de winkel verleden tijd. Hiermee zit je altijd goed!’ – Jamie Magazine

‘Moore is een van de beste wijnschrijvers van haar generatie. Haar boek is vernieuwend, interessant en verhelderend. Het is geweldig geschreven en ziet er prachtig uit. Wijn- en eetliefhebbers zullen van dit boek genieten.’ – Tim Atkin, wijncolumnist van The Observer

‘Een uitstekend boek.’ – Fiona Beckett, The Guardian

The Guardian

‘Sorry, Jamie en Nigella. De wijn-spijsbijbel is mijn nieuwe keukenbijbel. En het moet eigenlijk ook die van jullie worden.’ – Metro

Metro

‘Elke wijn en spijs adept moet gewoon dit boek in zijn kookboekenhoek hebben staan. De Wijn-Spijsbijbel van Victoria Moore is verplichte kost voor elke wijnfreak, thuisrestaurateur of foodblogger.’ – Gereonskeukenthuis.nl

‘Hoe kun je niet verliefd worden op dit boek?’ – Sybil Kapoor, eetschrijver van het jaar 2015

‘Ik heb al een triljoen wijnboeken gelezen, maar ik gebruik er maar een paar. De wijn-spijsbijbel is mijn nieuwste go-to-boek voor wijnspijscombinaties. Het is handig en eenvoudig te gebruiken, en heeft het steeds weer bij het rechte eind!’ – Wim, wiznesswine.nl

‘Wil je je wijnkennis bijspijkeren? Haal dan dit overzichtswerk boordevol feitenkennis in huis.’ – Great British Food Magazine

‘Vaak verrassende wijn-spijsadviezen. Een inspirerend naslagwerk!’ – Anne-wies.nl

‘Dit boek brengt je smaakpapillen in hoger sferen!’ – Harold Hamersma

‘Zeer compleet naslagwerk, heel toegankelijk en prima te begrijpen voor iedereen die geen vinoloog of sommelier is.’ – Wijnbouw in de Lage Landen

Victoria Moore

Victoria Moore

Victoria Moore schrijft al ruim twintig jaar over wijn voor New Statesman, Daily Mail en The Guardian. Tegenwoordig is ze wijncorrespondent voor The Telegraph en columnist voor BBC Olive Magazine. In 2015 werd ze door de jury van de Louis Roederer International Wine Writers' Awards uitgeroepen tot 'internationale wijncolumnist van het jaar'.

Meer boeken van deze auteur
Geverifieerd door MonsterInsights