De wijn-spijsbijbel

Victoria Moore

Hoe kies je de beste wijn bij het eten, of het perfecte eten bij je wijn? Het is een vraag die iedere (thuis)kok en wijnliefhebber zich stelt. Iedereen weet immers dat een goede wijn-spijscombinatie een gerecht kan maken of breken. Om te voorkomen dat je experimenten een catastrofe worden, is het wel zo handig als je over de juiste kennis beschikt. De wijn-spijsbijbel biedt de lezer precies dat. Victoria Moore is vinoloog en smaakexpert en het combineren van eten en wijn ziet ze als een creatieve ontdekkingstocht. Op sprankelende wijze gidst ze je door de wondere wijnwereld en vertelt ze welke combinaties goed werken én waarom. Welke wijn drink je bij pure chocolade, waarom past witte wijn vaak beter bij de kaasplank dan rood en waarom zijn chili, knoflook, citroen en azijn game-changers? De wijn-spijsbijbel inspireert, daagt je uit om nieuwe combinaties uit te proberen en is een onmisbaar standaardwerk voor iedereen die graag wijn en eten combineert.
€ 34,99 Hardback Op voorraad
Lees hier het eerste hoofdstuk

Quotes

‘Een uitstekend boek.’ – Fiona Beckett, The Guardian 

‘Moore is uitstekend gekwalificeerd: ze is een prijswinnend wijnschrijfster en wijncolumniste. Haar Wijn-spijsbijbel is van zo’n briljante vanzelfsprekendheid dat je denkt: ongelooflijk dat niemand dit eerder heeft bedacht. Ik heb Moores ‘bijbel’ pas een paar dagen in huis, maar ik weet nu al dat het een van mijn belangrijkste naslagwerken in de keuken zal worden.’ – Daily Mail 

‘Wil je je wijnkennis bijspijkeren? Haal dan dit overzichtswerk boordevol feitenkennis in huis.’ – Great British Food Magazine

Perfect! Zeer rijk aan waardevolle informatie. – Michel Roux Jr, chef-kok van Le Gavroche (**)

Sorry, Jamie en Nigella. De wijn-spijsbijbel is mijn nieuwe keukenbijbel. En het moet eigenlijk ook die van jullie worden. – Metro

Dankzij dit briljante boek weet je vanaf nu ALTIJD welke wijn bij welk eten past. – Marina OLoughlin, restaurantrecensent van The Guardian

Moore is een van de beste wijnschrijvers van haar generatie. Haar boek is vernieuwend, interessant en verhelderend. Het is geweldig geschreven en ziet er prachtig uit. Wijn- en eetliefhebbers zullen van dit boek genieten. – Tim Atkin, wijncolumnist van The Observer

Een briljant boek. Intelligent, toegankelijk, en onvoorstelbaar bruikbaar. Dit is het nieuwe go-to-boek bij het plannen van een etentje. - Diana Henry, culinair journalist van The Sunday Telegraph

Als het kiezen van de juiste wijn bij het eten een tikje angstaanjagend vindt, is De wijn-spijsbijbel misschien wel je redding. Het is warm en geestig geschreven, toegankelijk en prettig leesbaar, en begint vanuit de gedachte dat eten en wijn combineren vooral leuk moet zijn.  – Irish Independent

Dit boek leest alsof er een kundige sommelier naast je staat. Met verleidelijke recepten en tips van insiders is dit de ultieme gids over alles wat met druiven te maken heeft.  – Stylist

Toegankelijk en vermakelijk. Een onmisbare encyclopedie voor wijnliefhebbers in alle soorten en maten. – Waitrose Weekend

Hoe kun je niet verliefd worden op dit boek? – Sybil Kapoor, eetschrijver van het jaar 2015

  • De wijn-spijsbijbel - Victoria Moore
  • afbeelding 2
ISBN
9789045034690
Pagina's
488
Afmeting
238 mm x 162 mm x 45 mm
Gepubliceerd
31-08-2017
Taal
Nederlands
Uitgever
Atlas-Contact
Imprint
Atlas Contact


Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Gerelateerde boeken