Atlas Contact Facebook Twitter

Kwaad gesternte Hannah van Binsbergen

€ 19,99 Beschikbaar Bestel dit boek 
  • Paperback
  • 64 blz.
  • ISBN 9789025447816
  • februari 2017
Het zijn de nadagen van een hippe planeet, waar kantoren in brand staan, maar er vindt ook stadsvernieuwing plaats in Kwaad gesternte, het debuut van Hannah van Binsbergen. Een veelstemmige wereld waarin Sint-Franciscus meespreekt, ook Baudelaire, maar vooral Hannah van Binsbergen, de slapeloze scholier die liefde in de strijd wil betrekken, maar die jaren later op het jeugdjournaal opeens ziet dat ze ‘nooit geactualiseerd’ zal worden.
Lichaam en geest zijn in volle kracht aanwezig, en staan elkaar constant in de weg. Dat is ongemakkelijk en (daarom) ook grappig. Van Binsbergen zoekt de uitersten, niet het midden. Haar werk is geëngageerd en eenzelvig. Julia is goed. Sylvia is slecht. Deze gedichten gaan over wat zwarte magie en politiek radicalisme gemeen hebben.
PDF Download hier een fragment van Kwaad gesternte in PDF-bestand.

Recente boeken

 

Dit boek in de pers

‘Een verbluffende debuutbundel met geen enkel zwak gedicht. Trefzekerder kun je niet weifelen. Hannah van Binsbergen zoekt in Kwaad gesternte verbeten naar houvast, niet als uniek individu maar als onbeduidend radertje in het systeem.’ – Juryrapport VSB Poëzieprijs

Kwaad gesternte, wat mij betreft de winnaar van de VSB Poëzieprijs (…).’ – Obe Alkema, NRC Next  

 
 
Atlascontact.nl maakt gebruik van cookies. Lees hier meer over cookies.