Liefdeslessen

Piet Gerbrandy, Mark Heerink, Casper de Jonge

verleidingskunst en erotiek van schepping tot verlichting

Gebruiksaanwijzingen voor het eeuwige raadsel van de liefdeLiefde en seksualiteit zijn blinde krachten, juist daarom poogt iedere cultuur ze te kanaliseren door middel van conventies en taboes. Natuurlijk beseft elk verstandig mens dat romantische verliefdheid en lust nooit naar regels of gebruiksaanwijzingen zullen luisteren. Toch zijn er overal ter wereld verhandelingen waarin stap voor stap wordt uitgelegd hoe je je als minnaar of verliefde dient te gedragen om het meeste succes te hebben. Het spreekt vanzelf dat veel van dit soort teksten, hoe diepzinnig ze soms ook zijn, gekenmerkt worden door een zekere ironie.

In Liefdeslessen worden twaalf van deze werken door kenners behandeld, variërend van de Talmoed en de Kamasutra tot het achttiende-eeuwse Les Liaisons dangereuses van Choderlos de Laclos. Het boek laat zien dat elk verhaal over de liefde het uiteindelijk aflegt tegen de weerbarstige werkelijkheid.

€ 24,99 Paperback / softback Op voorraad
Lees hier het eerste hoofdstuk
  • Liefdeslessen - Casper de  Jonge
  • afbeelding 2
ISBN
9789045032535
Pagina's
272
Afmeting
211 mm x 135 mm x 24 mm
Gepubliceerd
06-03-2017
Taal
Nederlands
Uitgever
Atlas-Contact
Imprint
Atlas Contact
Genre
Literaire non-fictie algemeen


Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Gerelateerde boeken