Schaduwkust

Ineke Noordhoff

Vier generaties hertekenen de rand van de Waddenzee

Door de ogen van vier generaties Sijpkens zien we hoe zij als boeren de Waddenzee verdrijven en het kustlandschap naar hun hand zetten. De Westpolder, in 1875 aangelegd, staat model voor de inpolderingen langs de Groningse Waddenzee waarover hardnekkige strijd is geleverd met de elementen en de overheden. Jonge zonen, soms amper volwassen, pakken de draad op waar hun vaders los moesten laten. Waar overgrootvader, de herenboer Sijpko Sijpkens, was omgeven door een ruime kring aan personeel en dieren, is het rondom de vierde generatie Sijpkens op dezelfde boerderij aan het begin van de eenentwintigste eeuw doodstil. Aan het werk op het land komt bijna geen mensenhand meer te pas. Inmiddels is de interactie met de zee gestaakt en blijven de dorpen verweesd achter. Klaas Sijpkens zoekt naar nieuwe wegen om de Waddenzee wederom te omarmen. Schaduwkust is een indrukwekkend verhaal over het Noord-Groningse landschap.
€ 19,99 Paperback / softback Op voorraad
ISBN
9789045033556
Pagina's
240
Type
Paperback / softback
Afmeting
211 mm x 136 mm x 24 mm
Gepubliceerd
januari 2018
Taal
Nederlands
Uitgever
Atlas-Contact
Imprint
Atlas Contact


Leestips ontvangen

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Gerelateerde boeken

Dit boek in de pers

Noordhoff breekt een lans voor de grote natuurbeherende organisaties als de Landschappen en Natuurmonumenten, omdat deze onbaatzuchtig, en met een democratische legitimiteit, hun werk doen. Γ‰n daarbij een grootschaligheid kunnen bereiken die er toe doet. Onder beleidsmakers geen populaire conclusie, wel een moedige. - Trouw