Terug naar Congo

Lieve Joris

In de voetsporen van haar heeroom, die missionaris was in Congo, reist Lieve Joris in 1985 naar Zaïre. Haar tocht leidt naar het Congo van de paters, maar ook naar het Zaïre van Mobutu: ze ontmoet vertrouwelingen en critici van de president, trekt de zwarte cité in waar plantrekkerij de toon aangeeft en het dansen doorgaat tot de ochtend gloort. In een oude roestige boot vaart ze de Zaïrestroom op. 

Terug naar Congo is een zoektocht naar het koloniale verleden, maar ook een scherpzinnig portret van het dagelijks leven in het hart van Afrika.

Deze klassieker, die in vele talen vertaald werd, is in Nederland inmiddels aan zijn 24e druk toe. In haar nieuwe boek Op de vleugels van de draak, dat dit najaar verschijnt, gaat Lieve Joris op zoek naar de relatie tussen Afrikanen en Chinezen.

€ 12,50 Paperback / softback Op voorraad
ISBN
9789046704172
Pagina's
256
Type
Paperback / softback
Afmeting
200 mm x 125 mm x 20 mm
Gepubliceerd
september 2013
Taal
Nederlands
Uitgever
Atlas-Contact
Imprint
Olympus


Leestips ontvangen

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Gerelateerde boeken

Dit boek in de pers

Zij beweegt zich voort met durf en voortdurende nieuwsgierigheid, zonder zich van de wijs te laten brengen of zich te laten misbruiken, altijd bereid tot sympathie. - Le Monde