Zijn we slim genoeg om te weten hoe slim dieren zijn

Frans de Waal

In ‘Zijn we slim genoeg om te weten hoe slim dieren zijn?’ maakt Frans de Waal een balans op: wat is het verschil tussen menselijke en dierlijke intelligentie, en vooral: hoe komen we daarachter? Kan een octopus gereedschap gebruiken? Weten chimpansees wat eerlijk is? Kan een vogel raden wat een andere vogel weet? Voelen ratten empathie met hun vrienden? Niet zo lang geleden zou het antwoord op al deze vragen ‘Nee’ geweest zijn, maar nu zijn we er niet meer zo zeker van. Het zijn vragen die Frans de Waal al zijn hele carrière bezighouden. De laatste jaren heeft het onderzoek naar dierlijke intelligentie een grote vlucht genomen. Onderzoekers proberen zich steeds meer te verplaatsen in het standpunt van dieren en als je goed kijkt, blijken dieren een stuk slimmer te zijn dan we dachten. ‘Zijn we slim genoeg om te weten hoe slim dieren zijn?’ is een fascinerend boek dat je op een werkelijk andere manier laat kijken naar wat dier én mens kunnen.
€ 12,50 Paperback / softback Op voorraad
ISBN
9789045035437
Pagina's
336
Type
Paperback / softback
Vertaler
Jan Pieter van der Sterre, Reintje Ghoos
Afmeting
230 mm x 150 mm x 28 mm
Gepubliceerd
oktober 2017
Taal
Nederlands
Uitgever
Atlas-Contact
Imprint
Atlas Contact


Leestips ontvangen

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Gerelateerde boeken

Dit boek in de pers

Dankzij de vele overtuigende voorbeelden, de toegankelijke taal en de grote liefde voor het dierenrijk die eruit spreekt, is dit boek een groot plezier om te lezen. En we worden er nog wijzer van ook. Het heeft alles in zich om een standaardwerk te worden. ***** – De Volkskrant