Agali Mert genomineerd voor Dutch Game Awards 2014

Agali Mert, schrijver van het boek Dit spel verandert je leven, is samen met zijn collega’s van Militair Revalidatie Centrum  Aardenburg genomineerd voor de Dutch Game Awards 2014.

 

Het spel ReLoop, dat ontwikkeld werd door het Militair Revalidatiecentrum en de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, is genomineerd voor Best Applied Game Design en Best Co-Production. Het spel werd speciaal ontwikkeld om loopvaardigheid te trainen, voor bijvoorbeeld CVA en amputatiepatienten. In de game wandelt de patiënt door een viruteel landschap dat steeds aantrekkelijker wordt om naar te kijken wanneer de loopvaardigheidsopdrachten goed worden uitgevoerd.

Het Militair revalidatiecentrum Aardenburg was vorig jaar finalist bij de Accenture Innovation Awards met de serious game 3MDR: een innovatie speciaal ontwikkeld voor de behandeling van het posttraumatische stress stoornis. Dit spel heeft inmiddels zijn weg naar de civiele praktijk gevonden.

Meer nieuws

  • ‘Rozige maanvissen’ van Sytse Jansma is genomineerd voor de C. Buddingh’-prijs 2024

    24 april 2024

    De dichtbundel Rozige maanvissen van Sytse Jansma is genomineerd voor de C. Buddingh'-prijs 2024. De prijs wordt sinds 1988 uitgereikt door Poetry International en bekroont het beste Nederlandstalige ...

    Lees het hele bericht
  • Niña Weijers met ‘Cassandra’ winnaar van de E. de Perronprijs 2022/23.

    23 april 2024

     Niña Weijers is met Cassandra de winnaar van de E. du Perronprijs 2022/23. De E. du Perronprijs is een initiatief van de gemeente Tilburg en Tilburg University. De prijs wordt uitgereikt sinds...

    Lees het hele bericht
Geverifieerd door MonsterInsights