Conny Braam te gast bij Met Het Oog op Morgen

Afgelopen maandag 3 oktober was Conny Braam te gast bij NOS Met Het Oog Op Morgen, om te praten over haar nieuwe roman Ik ben Hendrik Witbooi dat op 4 oktober uit is gekomen.

Tijdens haar research voor een boek over de gewapende strijd tegen apartheid, stuitte schrijver en anti-apartheidsactivist Conny Braam op de dagboeken van Hendrik Witbooi, die met zijn stam streed tegen Duitsland dat in 1890 Namibië, toen nog Zuid-West-Afrika, koloniseerde. Deze brieven verschaften Braam uniek materiaal, ze stelden haar in staat om de verzetsstrijd van Hendrik Witbooi door zijn ogen te beleven. Niet eerder werd het verhaal van Hendrik Witbooi vanuit zijn belevingswereld verteld. Witbooi groeide uit tot het symbool van de Namibische onafhankelijkheidsstrijd en zal de geschiedenis ingaan als een van de grootste vrijheidsstrijders die Afrika heeft gekend.

Luister de aflevering hier terug.

Meer nieuws

 • Concertlezing Chopin rond de Evenaar in Diepenheim

  17 oktober 2017

  Op uitnodiging van Cultureel Comité Herberg de Pol brengen Jan Brokken (tekst) en Marcel Worms (piano) op zaterdag 11 november hun programma Chopin rond de Evenaar in Herberg de Pol in Diepenheim –...

  Lees het hele bericht
 • Jan Vantoortelboom en Carolijn Visser op shortlist Zeeuwse Boekenprijs

  13 oktober 2017

  Jan Vantoortelboom en Carolijn Visser zijn genomineerd voor de shortlist van de Zeeuwse Boekenprijs 2017. Vantoortelboom is genomineerd met zijn in mei verschenen roman De drager, Carolijn Visse...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda