Conny Braam te gast bij Met Het Oog op Morgen

Afgelopen maandag 3 oktober was Conny Braam te gast bij NOS Met Het Oog Op Morgen, om te praten over haar nieuwe roman Ik ben Hendrik Witbooi dat op 4 oktober uit is gekomen.

Tijdens haar research voor een boek over de gewapende strijd tegen apartheid, stuitte schrijver en anti-apartheidsactivist Conny Braam op de dagboeken van Hendrik Witbooi, die met zijn stam streed tegen Duitsland dat in 1890 Namibië, toen nog Zuid-West-Afrika, koloniseerde. Deze brieven verschaften Braam uniek materiaal, ze stelden haar in staat om de verzetsstrijd van Hendrik Witbooi door zijn ogen te beleven. Niet eerder werd het verhaal van Hendrik Witbooi vanuit zijn belevingswereld verteld. Witbooi groeide uit tot het symbool van de Namibische onafhankelijkheidsstrijd en zal de geschiedenis ingaan als een van de grootste vrijheidsstrijders die Afrika heeft gekend.

Luister de aflevering hier terug.

Meer nieuws

 • Goede start voor In het buitengebied van Adriaan van Dis

  22 mei 2017

  Het nieuwe boek van Adriaan van Dis In het buitengebied verscheen op 16 mei en heeft al veel aandacht gekregen. Adriaan is te gast geweest bij De Wereld Draait Door, VPRO Boeken en De Nieuwsshow o...

  Lees het hele bericht
 • Atlas Contact zoekt stagiair(e) pr & marketing non-fictie

  18 mei 2017

  Per 1 augustus zoekt Uitgeverij Atlas Contact een gedreven stagiair(e) op de afdeling pr & marketing non-fictie voor 36 uur per week. Wil jij ervaring opdoen binnen de uitgeverij en leren hoe boek...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda