‘De uitvinder van de natuur’ van Andrea Wulf wint de Royal Society Science Book Prize 2016

De uitvinder van de natuur. Het avontuurlijke leven van Alexander von Humboldt van Andrea Wulf heeft de Royal Society Science Book Prize 2016 gewonnen. Juryvoorzitter Bill Bryson, die ooit zelf de prijs won, noemde de biografie van Alexander von Humboldt ‘een wetenschappelijk boek dat leest als een avonturenroman over een homo universalis die een buitengewone invloed had op ons huidig inzicht in de natuur’.  Eerder won De uitvinder van de natuur al de Costa biography prize.

 

 

Meer nieuws

 • Goede start voor In het buitengebied van Adriaan van Dis

  22 mei 2017

  Het nieuwe boek van Adriaan van Dis In het buitengebied verscheen op 16 mei en heeft al veel aandacht gekregen. Adriaan is te gast geweest bij De Wereld Draait Door, VPRO Boeken en De Nieuwsshow o...

  Lees het hele bericht
 • Atlas Contact zoekt stagiair(e) pr & marketing non-fictie

  18 mei 2017

  Per 1 augustus zoekt Uitgeverij Atlas Contact een gedreven stagiair(e) op de afdeling pr & marketing non-fictie voor 36 uur per week. Wil jij ervaring opdoen binnen de uitgeverij en leren hoe boek...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda