Marieke Rijneveld en Roos Schlikker in de VIVA400!

Dat er bij Atlas Contact een hoop bijzonder schrijvers rondlopen, wisten we natuurlijk allang. Toch is het fijn als dat ook door anderen bevestigd wordt. Dichter Marieke Rijneveld en schrijfster Roos Schlikker zijn dit jaar beiden genomineerd voor de VIVA400!

Marieke Rijnveld, genomineerd in de categorie Creatieven, won met haar bundel Kalfsvlies de C. Buddingh’-prijs 2016 voor het beste poëziedebuut, en werd door de Volkskrant uitgeroepen tot Literair Talent 2016.

Roos Schlikker is genomineerd in de categorie Wereldverbeteraars. Ze schreef al jarenlang interviews en reportages voor diverse kranten en tijdschriften, sinds drie jaar heeft ze een wekelijkse column in het Parool. In 2017 verschijnt bij Atlas Contact haar eerste roman, Huisje boompje beest. 

Breng voor 4 november je stem uit op jouw favoriete VIVA400-vrouw per categorie en bepaal de publieksfavoriet.

Stemmen kan hier!

Meer nieuws

 • De Jan Hanlo Essayprijsjury over ‘De nimf en de bunny’

  23 mei 2017

  Merlijn Schoonenboom was met zijn boek De nimf en de bunny één van de vijf genomineerden voor de Jan Hanlo Essayprijs, die 17 mei werd uitgereikt. Lees hieronder het juryrapport. Xandra Schutte,...

  Lees het hele bericht
 • Goede start voor In het buitengebied van Adriaan van Dis

  22 mei 2017

  Het nieuwe boek van Adriaan van Dis In het buitengebied verscheen op 16 mei en heeft al veel aandacht gekregen. Adriaan is te gast geweest bij De Wereld Draait Door, VPRO Boeken en De Nieuwsshow o...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda