‘New Scientist Café: Feit of Fictie’ met George van Hal

In het volgende New Scientist Café wordt de lens gericht op de waanzinnige doorbraken uit wetenschap en technologie die naadloos in het straatje van Hollywood passen.

Kun je ooit net als in Star Trek sneller dan het licht naar verre kosmische bestemmingen vliegen?
Is het mogelijk om robots te bouwen die gevoelens hebben en zich gedragen als echte mensen?
En schuilt elders in dit uitgestrekte heelal buitenaards leven?

Die vragen staan centraal in het nieuwe boek Robots, aliens en popcorn. Wetenschap op het witte doek van New Scientist-redacteur George van Hal, dat iedere bezoeker van deze bijzondere avond mee naar huis krijgt. Diverse topsprekers duiken bovendien dieper dit onderwerp in en zullen voor u wetenschappelijk feit van fictie scheiden. Zij laten zien hoe de toekomst uit sciencefictionfilms dichterbij is dan ooit.

We spreken onder andere met fysicus en Nobelprijs-winnaar Gerard ’t Hooft over zijn fascinatie voor sciencefiction en de invloed die dit heeft gehad op zijn wetenschappelijk onderzoek. Robotonderzoeker David Abbink spreekt over cyborgs, de versmelting van mens met machine en de manier waarop mensen met robots omgaan.Theoretisch fysicus Jan Pieter van der Schaar vertelt waarom veel fysici overtuigd zijn dat er parallelle universa bestaan. En George van Hal spreekt over de kosmische snelheidslimiet en of we in de toekomst ooit naar verre sterren en sterrenstelsels kunnen vliegen.

Wanneer? 21 mei, 19.00-22.30u
Waar? Compagnietheater Amsterdam
Prijs? € 27,50 (abonnees) € 32,50 (niet-abonnees). Direct bestellen.

Meer nieuws

  • ‘Rozige maanvissen’ van Sytse Jansma is genomineerd voor de C. Buddingh’-prijs 2024

    24 april 2024

    De dichtbundel Rozige maanvissen van Sytse Jansma is genomineerd voor de C. Buddingh'-prijs 2024. De prijs wordt sinds 1988 uitgereikt door Poetry International en bekroont het beste Nederlandstalige ...

    Lees het hele bericht
  • Niña Weijers met ‘Cassandra’ winnaar van de E. de Perronprijs 2022/23.

    23 april 2024

     Niña Weijers is met Cassandra de winnaar van de E. du Perronprijs 2022/23. De E. du Perronprijs is een initiatief van de gemeente Tilburg en Tilburg University. De prijs wordt uitgereikt sinds...

    Lees het hele bericht
Geverifieerd door MonsterInsights