Niña Weijers te gast bij uitreiking Anna Bijns Prijs 2014

Dinsdagavond 11 november aanstaande wordt de Anna Bijns Prijs voor de vijftiende keer uitgereikt. De schrijfster van de beste poëziebundel van afgelopen vijf jaar ontvangt deze avond de Anna Bijns Trofee en een cheque van 10.000 euro.

De feestelijke avond wordt geopend door Niña Weijers die ons door vier jaar highs en lows in de discussie rondom vrouwen en literatuur zal gidsen. Collectief Bureau Boven neemt de positie van de man onder de loep: nu de man het nieuwe zwakke geslacht is (Der Spiegel), zelfs een uitstervend alfa-dier (De Groene), hoe gaat het dan aflopen met de mannelijke auteur?

Singer songwriter, tevens jurylid van de Anna Bijns Prijs 2014, Eefje de Visser geeft een optreden. We sluiten de avond af met het juryrapport, gelezen door juryvoorzitter Jeltje van Nieuwenhovenen de uitreiking van de Anna Bijns Prijs.

De uitreiking vindt plaats in de Tolhuistuin (IJzaal) in Amsterdam en begint om 20.00 uur.

Kaarten kunt u reserveren door te e-mailen naar info@annabijnsprijs.nl. De toegang is gratis, echter: reserveren is wegens het beperkte aantal plaatsen noodzakelijk.

Meer nieuws

  • ‘Rozige maanvissen’ van Sytse Jansma is genomineerd voor de C. Buddingh’-prijs 2024

    24 april 2024

    De dichtbundel Rozige maanvissen van Sytse Jansma is genomineerd voor de C. Buddingh'-prijs 2024. De prijs wordt sinds 1988 uitgereikt door Poetry International en bekroont het beste Nederlandstalige ...

    Lees het hele bericht
  • Niña Weijers met ‘Cassandra’ winnaar van de E. de Perronprijs 2022/23.

    23 april 2024

     Niña Weijers is met Cassandra de winnaar van de E. du Perronprijs 2022/23. De E. du Perronprijs is een initiatief van de gemeente Tilburg en Tilburg University. De prijs wordt uitgereikt sinds...

    Lees het hele bericht
Geverifieerd door MonsterInsights