Paul de Wispelaere op 88-jarige leeftijd overleden

Paul de Wispelaere is op 88-jarige leeftijd overleden. De Wispelaere schreef vooral romans en essays en was ook literatuurcriticus.

Tot zijn bekendste werken horen Het verkoolde alfabet en Tussen tuin en wereld. In 1998 verscheen bij Uitgeverij Atlas En de liefste dingen nog verder en werd De Wispelaere onderscheiden met de Prijs der Nederlandse Letteren, de belangrijkste literaire prijs in Vlaanderen en Nederland. De jury roemde toen vooral zijn “ontvankelijkheid voor nieuwe inzichten en afwijkende visies” in zijn essays.

De Wispelaere was behalve schrijver en criticus ook hoogleraar moderne Nederlandse letteren aan de Universiteit Antwerpen. Hij was al enige tijd ziek en stierf vrijdag 2 december in zijn woonplaats Maldegem.

Meer nieuws

 • Concertlezing Chopin rond de Evenaar in Diepenheim

  17 oktober 2017

  Op uitnodiging van Cultureel Comité Herberg de Pol brengen Jan Brokken (tekst) en Marcel Worms (piano) op zaterdag 11 november hun programma Chopin rond de Evenaar in Herberg de Pol in Diepenheim –...

  Lees het hele bericht
 • Jan Vantoortelboom en Carolijn Visser op shortlist Zeeuwse Boekenprijs

  13 oktober 2017

  Jan Vantoortelboom en Carolijn Visser zijn genomineerd voor de shortlist van de Zeeuwse Boekenprijs 2017. Vantoortelboom is genomineerd met zijn in mei verschenen roman De drager, Carolijn Visse...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda