Paul de Wispelaere op 88-jarige leeftijd overleden

Paul de Wispelaere is op 88-jarige leeftijd overleden. De Wispelaere schreef vooral romans en essays en was ook literatuurcriticus.

Tot zijn bekendste werken horen Het verkoolde alfabet en Tussen tuin en wereld. In 1998 verscheen bij Uitgeverij Atlas En de liefste dingen nog verder en werd De Wispelaere onderscheiden met de Prijs der Nederlandse Letteren, de belangrijkste literaire prijs in Vlaanderen en Nederland. De jury roemde toen vooral zijn “ontvankelijkheid voor nieuwe inzichten en afwijkende visies” in zijn essays.

De Wispelaere was behalve schrijver en criticus ook hoogleraar moderne Nederlandse letteren aan de Universiteit Antwerpen. Hij was al enige tijd ziek en stierf vrijdag 2 december in zijn woonplaats Maldegem.

Meer nieuws

 • De Jan Hanlo Essayprijsjury over ‘De nimf en de bunny’

  23 mei 2017

  Merlijn Schoonenboom was met zijn boek De nimf en de bunny één van de vijf genomineerden voor de Jan Hanlo Essayprijs, die 17 mei werd uitgereikt. Lees hieronder het juryrapport. Xandra Schutte,...

  Lees het hele bericht
 • Goede start voor In het buitengebied van Adriaan van Dis

  22 mei 2017

  Het nieuwe boek van Adriaan van Dis In het buitengebied verscheen op 16 mei en heeft al veel aandacht gekregen. Adriaan is te gast geweest bij De Wereld Draait Door, VPRO Boeken en De Nieuwsshow o...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda