Televisieserie van ‘Als de rook om je hoofd is verdwenen’ van Caitlin Doughty

Paramount Television gaat in samenwerking met Anonymous Content een televisieserie maken naar aanleiding van het boek Smoke gets in your eyes: and other lessons from the crematory (in het Nederlands vertaald Als de rook om je hoofd is verdwenen. Lessen uit het crematorium) van Caitlin Doughty. Op liefdevolle wijze, maar met de nodige zwarte humor beschrijft Caitlin haar ervaringen van het werken bij een crematorium.

‘Caitlin heeft een van de meest originele literaire stemmen van onze tijd. Vol trots werken we met haar samen om een show op touw te zetten die ons haar unieke perspectief op de dood biedt, met dezelfde geestige en intrigerende stijl die memoires karakteriseert.’ – Paramount Television over de samenwerking met Doughty.

 

Caitlin Doughty (1985) werkte tot 2007 als uitvaartverzorger en werkt sinds haar studie als uitvaartondernemer in Los Angeles. Ze is oprichtster van The Order of the Good Death, een online community van muzikanten, acteurs, kunstenaars en producenten die zich inzetten om het taboe rondom de dood te doorbreken. Een van die projecten zijn de videofilmpjes ‘Ask a Mortician’ op YouTube, waarin Doughty vragen beantwoord over de dood.

 

Bekijk hieronder een fragment van haar project ‘Ask a Mortician’.

Meer nieuws

  • ‘Rozige maanvissen’ van Sytse Jansma is genomineerd voor de C. Buddingh’-prijs 2024

    24 april 2024

    De dichtbundel Rozige maanvissen van Sytse Jansma is genomineerd voor de C. Buddingh'-prijs 2024. De prijs wordt sinds 1988 uitgereikt door Poetry International en bekroont het beste Nederlandstalige ...

    Lees het hele bericht
  • Niña Weijers met ‘Cassandra’ winnaar van de E. de Perronprijs 2022/23.

    23 april 2024

     Niña Weijers is met Cassandra de winnaar van de E. du Perronprijs 2022/23. De E. du Perronprijs is een initiatief van de gemeente Tilburg en Tilburg University. De prijs wordt uitgereikt sinds...

    Lees het hele bericht
Geverifieerd door MonsterInsights