Verschenen: ‘De nimf en de bunny’ van Merlijn Schoonenboom

Op donderdag 15 oktober verscheen het nieuwe boek van Merlijn SchoonenboomDe nimf en de bunny. De wonderbaarlijke reis van een schilderij van kunst naar kitsch en weer terug.

Aan de hand van het schilderij Nymphes et satyre onderzoekt Merlijn Schoonenboom op sprankelende wijze hoe opvattingen over kunst en schoonheid binnen anderhalve eeuw twee keer 180 graden kunnen draaien. Zijn zoektocht voert langs een Weense kitschwinkel, het Musée d’Orsay in Parijs en het hoofdkantoor van Sotheby’s in New York, en biedt ruimte aan onverwachte confrontaties met Hugh Hefner, Jeff Koons en David Beckham.

Naar aanleiding van de verschijning van De nimf en de bunny werd Merlijn Schoonenboom geinterview. Klik op de onderstaande afbeeldingen om de interviews terug te luisteren.

Opium op 4

Knipsel

 

VPRO Nooit Meer Slapen (reportage)

Knipsel3

 

Kunststof Radio

Knipsel2

 

Meer nieuws

  • ‘Rozige maanvissen’ van Sytse Jansma is genomineerd voor de C. Buddingh’-prijs 2024

    24 april 2024

    De dichtbundel Rozige maanvissen van Sytse Jansma is genomineerd voor de C. Buddingh'-prijs 2024. De prijs wordt sinds 1988 uitgereikt door Poetry International en bekroont het beste Nederlandstalige ...

    Lees het hele bericht
  • Niña Weijers met ‘Cassandra’ winnaar van de E. de Perronprijs 2022/23.

    23 april 2024

     Niña Weijers is met Cassandra de winnaar van de E. du Perronprijs 2022/23. De E. du Perronprijs is een initiatief van de gemeente Tilburg en Tilburg University. De prijs wordt uitgereikt sinds...

    Lees het hele bericht
Geverifieerd door MonsterInsights