De Correspondents Lex Bohlmeijer in gesprek met Els van Wijngaarden over haar boek ‘Voltooid leven’

In een nieuwe podcast van De Correspondent gaat journalist Lex Bohlmeijer in gesprek met Els van Wijngaarden over haar boek Voltooid leven en het debat rondom het ‘voltooid leven’-vraagstuk. De titel van de podcast isWaarom voltooid leven de formatie zo frustreert (en de partijen er nu niet uit gaan komen).

Van Wijngaarden promoveerde eind 2016 op ‘de ervaringswereld van het voltooide leven’ aan de Universiteit voor Humanistiek. Wereldwijd is zij de eerste wetenschapper die ouderen zo diepgravend over dit onderwerp heeft geïnterviewd. In mei 2017 ontving ze voor haar onderzoek de Dissertatieprijs van de Stichting Praemium Erasmianum.

Beluister de podcast ook op de website van De Correspondent.

Meer nieuws

 • P.F. Thomése als verteller in Stabat Mater van Pergolesi

  20 september 2017

  PRJCT Amsterdam is een nieuw barokensemble rondom countertenor Maarten Engeltjes. Het ensemble is een combinatie van een vaste kern van uitmuntende, recent afgestudeerde Nederlandse barokmusici en voo...

  Lees het hele bericht
 • Christine Otten genomineerd voor de Halewijnprijs 2017

  19 september 2017

  Christine Otten is genomineerd voor de Halewijnprijs 2017. Dit mede naar aanleiding van haar laatste werk We hadden liefde, we hadden wapens. De Halewijnprijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een litera...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda