De Correspondents Lex Bohlmeijer in gesprek met Els van Wijngaarden over haar boek ‘Voltooid leven’

In een nieuwe podcast van De Correspondent gaat journalist Lex Bohlmeijer in gesprek met Els van Wijngaarden over haar boek Voltooid leven en het debat rondom het ‘voltooid leven’-vraagstuk. De titel van de podcast isWaarom voltooid leven de formatie zo frustreert (en de partijen er nu niet uit gaan komen).

Van Wijngaarden promoveerde eind 2016 op ‘de ervaringswereld van het voltooide leven’ aan de Universiteit voor Humanistiek. Wereldwijd is zij de eerste wetenschapper die ouderen zo diepgravend over dit onderwerp heeft geïnterviewd. In mei 2017 ontving ze voor haar onderzoek de Dissertatieprijs van de Stichting Praemium Erasmianum.

Beluister de podcast ook op de website van De Correspondent.

Meer nieuws

 • ‘Het achtste leven (voor Brilka)’ op Longlist Europese Literatuurprijs 2018

  22 februari 2018

  Onze auteur Nino Haratischwili staat met haar roman Het achtste leven (voor Brilka) op de longlist voor de Europese Literatuurprijs 2018. Elf Nederlandse boekhandels hebben twintig titels geselectee...

  Lees het hele bericht
 • Boekenweekthema Natuur: lezingen door Koos Dijksterhuis

  21 februari 2018

  Deze maand verscheen Handboek voor natuurwandelingen van Koos Dijksterhuis. Wandelend door twaalf verschillende soorten landschappen beschrijft  de auteur waar hij loopt, wat hij ziet en waarom hij d...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda