De Correspondents Lex Bohlmeijer in gesprek met Els van Wijngaarden over haar boek ‘Voltooid leven’

In een nieuwe podcast van De Correspondent gaat journalist Lex Bohlmeijer in gesprek met Els van Wijngaarden over haar boek Voltooid leven en het debat rondom het ‘voltooid leven’-vraagstuk. De titel van de podcast isWaarom voltooid leven de formatie zo frustreert (en de partijen er nu niet uit gaan komen).

Van Wijngaarden promoveerde eind 2016 op ‘de ervaringswereld van het voltooide leven’ aan de Universiteit voor Humanistiek. Wereldwijd is zij de eerste wetenschapper die ouderen zo diepgravend over dit onderwerp heeft geïnterviewd. In mei 2017 ontving ze voor haar onderzoek de Dissertatieprijs van de Stichting Praemium Erasmianum.

Beluister de podcast ook op de website van De Correspondent.

Meer nieuws

 • Frans de Waal en Dick Swaab in Nationale Opera

  16 april 2018

  Op 30 juni a.s. staan Frans de Waal en Dick Swaab voor het eerst samen op het podium. De twee beroemde wetenschappers vertellen in de grote zaal van de Nationale Opera over hun vakgebied en geven vanu...

  Lees het hele bericht
 • Midas Dekkers op een Solex over de eilanden

  11 april 2018

  In zijn nieuwe zesdelige serie De Eilanden (MAX) neemt Midas Dekkers ons mee naar de Waddeneilanden. Per aflevering verkent hij op zijn oude Solex één eiland, waarbij hij veel aandacht heeft voor me...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda