De Correspondents Lex Bohlmeijer in gesprek met Els van Wijngaarden over haar boek ‘Voltooid leven’

In een nieuwe podcast van De Correspondent gaat journalist Lex Bohlmeijer in gesprek met Els van Wijngaarden over haar boek Voltooid leven en het debat rondom het ‘voltooid leven’-vraagstuk. De titel van de podcast isWaarom voltooid leven de formatie zo frustreert (en de partijen er nu niet uit gaan komen).

Van Wijngaarden promoveerde eind 2016 op ‘de ervaringswereld van het voltooide leven’ aan de Universiteit voor Humanistiek. Wereldwijd is zij de eerste wetenschapper die ouderen zo diepgravend over dit onderwerp heeft geïnterviewd. In mei 2017 ontving ze voor haar onderzoek de Dissertatieprijs van de Stichting Praemium Erasmianum.

Beluister de podcast ook op de website van De Correspondent.

Meer nieuws

 • Jeanette Winterson naar Nederland voor jubileum SPUI25

  21 juli 2017

  Voor het tienjarig jubileum van SPUI25 komt de veelbekroonde Britse auteur Jeanette Winterson naar Nederland. In de Aula van de Lutherse Kerk geeft zij een lezing over de waarde van kunst en verbeeldi...

  Lees het hele bericht
 • Nico Dijkshoorn leest voor aan de olifanten in Artis

  18 juli 2017

  Nico Dijkshoorn, van wie onlangs het boek Alles & Niets verscheen, kreeg afgelopen maand de eer om het nieuwe olifantenverblijf in de dierentuin Artis te openen. ‘Waar speelden olifanten mee...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda