Als vrouwen mannen met een vingerknip geweld aan kunnen doen

‘Mannen die bang voor vrouwen zijn, het is bijna verontrustend om te merken hoe heerlijk dat voelt, zelfs al is het maar op papier,’ schrijft Katja de Bruin in VPRO Gids over De macht van Naomi Alderman. Vanaf 25 januari ligt deze wereldwijde bestseller in de Nederlandse boekhandel.

In deze roman zijn de machtsverhoudingen omgekeerd: steeds meer vrouwen blijken in staat om mannen met een vingerknip geweld aan te doen, te kunnen doden zelfs. Vanaf dat moment is het hun beurt om de macht te misbruiken.

Van De macht zijn wereldwijd honderdduizenden exemplaren verkocht en in de pers werd het boek de hemel in geprezen. The Guardian noemt De macht nu al ‘een klassieker’, en volgens The Times biedt de roman ‘een fascinerende kijk op hoe de wereld zou kunnen zijn als na duizenden jaren van seksisme de rollen werden omgedraaid’. Ook in Nederland stromen de eerste jubelende reacties binnen. Volgens de ELLE is Aldermans boek ‘spannend en zit het vol met meeslepende actie’, de LINDA schrijft dat Alderman ‘de tijdsgeest perfect te pakken heeft.’  Kortom, het is dus de hoogste tijd dat De macht Nederland gaat veroveren!

Meer nieuws

  • ‘Rozige maanvissen’ van Sytse Jansma is genomineerd voor de C. Buddingh’-prijs 2024

    24 april 2024

    De dichtbundel Rozige maanvissen van Sytse Jansma is genomineerd voor de C. Buddingh'-prijs 2024. De prijs wordt sinds 1988 uitgereikt door Poetry International en bekroont het beste Nederlandstalige ...

    Lees het hele bericht
  • Niña Weijers met ‘Cassandra’ winnaar van de E. de Perronprijs 2022/23.

    23 april 2024

     Niña Weijers is met Cassandra de winnaar van de E. du Perronprijs 2022/23. De E. du Perronprijs is een initiatief van de gemeente Tilburg en Tilburg University. De prijs wordt uitgereikt sinds...

    Lees het hele bericht
Geverifieerd door MonsterInsights