Als vrouwen mannen met een vingerknip geweld aan kunnen doen

‘Mannen die bang voor vrouwen zijn, het is bijna verontrustend om te merken hoe heerlijk dat voelt, zelfs al is het maar op papier,’ schrijft Katja de Bruin in VPRO Gids over De macht van Naomi Alderman. Vanaf 25 januari ligt deze wereldwijde bestseller in de Nederlandse boekhandel.

In deze roman zijn de machtsverhoudingen omgekeerd: steeds meer vrouwen blijken in staat om mannen met een vingerknip geweld aan te doen, te kunnen doden zelfs. Vanaf dat moment is het hun beurt om de macht te misbruiken.

Van De macht zijn wereldwijd honderdduizenden exemplaren verkocht en in de pers werd het boek de hemel in geprezen. The Guardian noemt De macht nu al ‘een klassieker’, en volgens The Times biedt de roman ‘een fascinerende kijk op hoe de wereld zou kunnen zijn als na duizenden jaren van seksisme de rollen werden omgedraaid’. Ook in Nederland stromen de eerste jubelende reacties binnen. Volgens de ELLE is Aldermans boek ‘spannend en zit het vol met meeslepende actie’, de LINDA schrijft dat Alderman ‘de tijdsgeest perfect te pakken heeft.’  Kortom, het is dus de hoogste tijd dat De macht Nederland gaat veroveren!

Meer nieuws

 • Vacatures: stagiair(e) op de afdeling pr & marketing fictie en non-fictie

  3 mei 2018

  Per augustus/september zoekt Uitgeverij Atlas Contact gedreven stagiair(e)s op de afdeling pr & marketing fictie en non-fictie voor 36 uur per week.  Wil jij ervaring opdoen binnen de uitgever...

  Lees het hele bericht
 • Geert Mak houdt voordracht tijdens jaarlijkse Indië-herdenking

  16 augustus 2018

  Tijdens de jaarlijkse herdenking van de Japanse capitulatie in Nederlands-Indië op 15 augustus in Den Haag hield Geert Mak de voordracht 'De grijze hutkoffer'. 'De herinnerde oorlog, die oorlog aan ...

  Lees het hele bericht
 • V.S. Naipaul overleden

  12 augustus 2018

  Sir V.S. Naipaul, winnaar van de Nobelprijs voor de Literatuur in 2001, is in Londen overleden. Hij werd 85 jaar. Naipaul vertrok in 1950 op achttienjarige leeftijd van Trinidad naar Engeland, waar hi...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda