Als vrouwen mannen met een vingerknip geweld aan kunnen doen

‘Mannen die bang voor vrouwen zijn, het is bijna verontrustend om te merken hoe heerlijk dat voelt, zelfs al is het maar op papier,’ schrijft Katja de Bruin in VPRO Gids over De macht van Naomi Alderman. Vanaf 25 januari ligt deze wereldwijde bestseller in de Nederlandse boekhandel.

In deze roman zijn de machtsverhoudingen omgekeerd: steeds meer vrouwen blijken in staat om mannen met een vingerknip geweld aan te doen, te kunnen doden zelfs. Vanaf dat moment is het hun beurt om de macht te misbruiken.

Van De macht zijn wereldwijd honderdduizenden exemplaren verkocht en in de pers werd het boek de hemel in geprezen. The Guardian noemt De macht nu al ‘een klassieker’, en volgens The Times biedt de roman ‘een fascinerende kijk op hoe de wereld zou kunnen zijn als na duizenden jaren van seksisme de rollen werden omgedraaid’. Ook in Nederland stromen de eerste jubelende reacties binnen. Volgens de ELLE is Aldermans boek ‘spannend en zit het vol met meeslepende actie’, de LINDA schrijft dat Alderman ‘de tijdsgeest perfect te pakken heeft.’  Kortom, het is dus de hoogste tijd dat De macht Nederland gaat veroveren!

Meer nieuws

 • J.H. Donnerprijs voor Maarten Asscher

  13 februari 2019

  Maarten Asscher heeft tijdens de nieuwjaarsreceptie van de Koninklijke Boekverkopersbond de J.H. Donnerprijs uitgereikt gekregen. De Boekverkopersbond kent de J.H. Donnerprijs toe aan een persoon die...

  Lees het hele bericht
 • De 3 denkfouten die iedereen maakt – jij dus ook

  7 februari 2019

  Planningen lopen bijna altijd uit, en we blijven zitten bij een slechte film ‘omdat het anders zonde is van ons geld.’ Onze hersenen staan helder denken nogal eens in de weg. De oorsprong van veel...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda

 • Ga je dit weekend naar de boekhandel? Dan heb je weer volop keuze uit mooie boeken. #fictie #non-fictie #poëzie… https://t.co/U4f1N06KTU
 • 'Pinkers pleidooi voor meer Verlichting is me uit het hart gegrepen.' @RalfBodelier in @Groene over 'Verlichting nu… https://t.co/cIBnOsZu9h
 • @frankahummels Het was een heel leuk item! Dank, en we hebben het gedeeld. :) (en nu op naar de Huishoudbeurs)
 • De Huishoudbeurs gaat van start En Annegreet van Bergen (Gouden Jaren, Het goede leven) plaatst deze beurs in hist… https://t.co/RYmJcLFvwT
 • RT @Totemboek: In Den Haag exposeert Isabella Rozendaal met foto's over de jacht. Een voorproefje in @Parool. Haar boek over dit o… https://t.co/8zZRGLZV0e