Als vrouwen mannen met een vingerknip geweld aan kunnen doen

‘Mannen die bang voor vrouwen zijn, het is bijna verontrustend om te merken hoe heerlijk dat voelt, zelfs al is het maar op papier,’ schrijft Katja de Bruin in VPRO Gids over De macht van Naomi Alderman. Vanaf 25 januari ligt deze wereldwijde bestseller in de Nederlandse boekhandel.

In deze roman zijn de machtsverhoudingen omgekeerd: steeds meer vrouwen blijken in staat om mannen met een vingerknip geweld aan te doen, te kunnen doden zelfs. Vanaf dat moment is het hun beurt om de macht te misbruiken.

Van De macht zijn wereldwijd honderdduizenden exemplaren verkocht en in de pers werd het boek de hemel in geprezen. The Guardian noemt De macht nu al ‘een klassieker’, en volgens The Times biedt de roman ‘een fascinerende kijk op hoe de wereld zou kunnen zijn als na duizenden jaren van seksisme de rollen werden omgedraaid’. Ook in Nederland stromen de eerste jubelende reacties binnen. Volgens de ELLE is Aldermans boek ‘spannend en zit het vol met meeslepende actie’, de LINDA schrijft dat Alderman ‘de tijdsgeest perfect te pakken heeft.’  Kortom, het is dus de hoogste tijd dat De macht Nederland gaat veroveren!

Meer nieuws

 • ‘B-unlimited: de methode Wilders’ met Simon(e) van Saarloos

  22 mei 2018

  Filosoof en schrijver Simon(e) van Saarloos volgde het strafproces tegen Geert Wilders op de voet, dat werd gestart naar aanleiding van zijn ‘minder Marokkanen’-uitspraak in 2014. ‘Wie mij wil s...

  Lees het hele bericht
 • Nieuwe podcast: Joris Luyendijk in gesprek met Ulrike Guérot over populisme in Europa

  22 mei 2018

  Bij Uitgeverij Atlas Contact verschijnt vandaag de vierdelige podcast over De nieuwe burgeroorlog, het onlangs verschenen boek van hoogleraar Europese politiek en democratie Ulrike Guérot. Europa ...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda